tamir Opublikowano 19 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 (edytowane) Podczas uruchomienia pobranego z internetu patcha do gry system zapaskudziłem jaklimś ruskim dziadowstwem. AdwCleaner sporo mi oczyścił ale pozostały jeszcze śmieci samoczynnie odpalające się w przeglądarce hxxp://plainblogs.com/zpg/minzdrav/ i hxxp://top9blog.com/qazsm Proszę o pomoc w ich oczyszczeniu. Załaczam logi: FRST.txt Shortcut.txt Addition.txt AdwCleanerS1.txt AdwCleanerS2.txt Edytowane 19 Maja 2017 przez Rucek Odnośnik do komentarza
tamir Opublikowano 22 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2017 W oczekiwaniu na odpowiedź przeskanowałem system <Malwarebytes> w trakcie skanowania uruchomił się <NIS> wykrywając Trojan.Zbot Malwarebytes wykrył Trojan.Boaxxe.Generic Jak na razie sytuacja się nieco poprawiła <mniej reklam wyskakuje>ale na pewno potrzebne będzie czyszczenie. Nowe logi załączę na sygnał moderatora aby się nie przedawniły. Załaczam raporty Malwarebytes i NIS'a Raport.Malwarebytes.txt Raport.NIS-Trojan.Zbot.txt FRST.txt Addition.txt Shortcut.txt Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi