Mlekoff Opublikowano 19 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 Zbiegły mi się dwie awarie - system Win7 się naprawiał i miałem dwie krótkie przerwy w dostawie Internetu (netiaspot router). Po tym zginęło mi polaczenie- przy zegarku przekreślona ikonka wtyczka i kwadrat. WiFi działało. Na kablu mam stacjonarny. Podłączyłem laptopa po kablu - brak Internetu. Po interwencji Pana z serwisu ( zły MAC)Internet po kablu w laptopie działa,na stacjonarnym nie. Diody w obu kartach,po podlaczeniu kabla swiecą i nie migają. Diagnostyka - prawdopodobnie bląd sterowników i żółty wykrzyknik przy komunikacie. W menedżerze wszystko ok- jest karta i działa poprawnie. Wyłączyłem ją w biosie i włożyłem kartę pci tplink ,myśląc,ze padnieta karta - i to samo. Nie ma połączenia. Ipconfig /renew mowi, ze żadna karta nie moze spełnić żądania czy jakos tak. Pan z serwisu polecił mi program,który poresetowal mi tcip itd. I nic. A idzie weekend. Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 19 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 Nie podałeś żadnych informacji poza tym, że nie działa. Zacznij od zresetowania winsock: https://www.fixitpc.pl/topic/8870-naprawa-reset-katalogu-sieciowego-winsock/ w cmd jako admin: netsh winsock reset I zrób log w programie http://netdiag.pl/net-log/net-log.exe oczywiscie przy podlaczonym kablu. Odnośnik do komentarza
Mlekoff Opublikowano 19 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 Zresetowałem oraz przeskanowałem net-logiem. Raport wklejony poniżej. net-log.txt Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 19 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 W ogóle nie dostałeś adresu od serwera DHCP. Być może router jest walnięty. Wyresetuj go do ustawień fabrycznych. Odnośnik do komentarza
Mlekoff Opublikowano 19 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 Uważasz, że jest router walnięty? Hm.. Wydaje mi się, że napisałem w pierwszym poście, że na innych urządzeniach internet działa. Bezprzewodowo i przewodowo. To ja za jakiś czas podłączę laptopa po kablu ( bo na nim internet jest - i taki i taki) i przeskanuję tym programem? Co? Czy nie? Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 19 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 Ah, to przepraszam, umknelo mi to. To inaczej: wpisz w cmd jako admin: sfc /scannow Odnośnik do komentarza
Mlekoff Opublikowano 19 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 Ah, to przepraszam, umknelo mi to. To inaczej: wpisz w cmd jako admin: sfc /scannow Dziękuję, że zainteresowałeś się problemem. Bardzo dziękuję! Problem rozwiązany !!! :-D We właściwościach połączenie lokalne wyłączyłem składniki (odhaczyłem ptaszki -nie odinstalowywałem) 1.AVG NETWORK FILTER 2.XP TWO PORTS INTERMEDIATE DRIVER 3.AEGIS PROTOCOL (IEEE 802.1x) v3.7.5.0 Nie wiem, która była odpowiedzialna za brak netu. Odznaczyłem wszystkie, których nie było we właściwościach u Kumpla. :-) Po odznaczeniu internet ruszył od razu. Jeszcze nie restartowałem komputera. Mam nadzieję, że mi nic nie zginie. Swoją droga -ciekawe, jaki był tego powód i czy można sięprzed tym zabezpieczyć? Może coś mi systemie bruździ i zaraz kolejne kwiatki powyłażą? Dziękuję raz jeszcze. P.S. Ale, ale - scannow w tym czasie pracował i coś naprawił....Może to jego zasługa? Log poniżej Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 19 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 Nie zamieściłeś logu, popraw, proszę, luknę czy to miało związek ze sprawą. Odnośnik do komentarza
Mlekoff Opublikowano 19 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 Nie zamieściłeś logu, popraw. Kurde - pisze,ze nie mam uprawnień do wysłania tego typu plików?.. a to txt może to? http://wklej.org/id/3117895/ Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 19 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 Pliki związane z aktywacją, instrukcjami do okien user32.dll, i sprawdzaniem wersji windows. Nic specjalnego. Bardziej wyłaczenie filtru na siec sprawiło, że net wrócił. Odnośnik do komentarza
Mlekoff Opublikowano 19 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 Pliki związane z aktywacją, instrukcjami do okien user32.dll, i sprawdzaniem wersji windows. Nic specjalnego. Bardziej wyłaczenie filtru na siec sprawiło, że net wrócił. Dziękuję bardzo. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi