ewenement Opublikowano 15 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2017 Witam W jaki sposób mogę wyłączyć smb1? Chcę uchronić się przed wannacry a nie mogę zrobić wszystkich aktualizacji. Próbuję w ten sposób ale nie wychodzi coś mi https://support.microsoft.com/pl-pl/help/2696547/how-to-enable-and-disable-smbv1,-smbv2,-and-smbv3-in-windows-vista,-windows-server-2008,-windows-7,-windows-server-2008-r2,-windows-8,-and-windows-server-2012 uruchamiam Windows PowerShell jaki administrator wpisuję Get-SmbServerConfiguration dosatje wpisuję Set-SmbServerConfiguration-EnableSMB1Protocol $false dostaję wpisuję samo Set-SmbServerConfiguration kolejno wpisuję Y i klikam enter dostaję niestety nadal smb1 jest true próbowałem przez regedit ale nawet nie mam tam takiego wpisu smb1 jest tylko smb2 jak patrzę w Remove Roles and Features Wizard wygląda jakbym nie miałwcale smb Czyli mogę czuć się bezpieczny czy muszę coś robić? Proszę o pilną pomoc. Odnośnik do komentarza
ewenement Opublikowano 17 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2017 Co zrobić z windowsami XP w firmie do czasu zanim je wymienię? Jest jakaś aktualizacja ? Xp angielski udało mi się zainstalować aktualizację ale na XP z polskim językiem nie mogę... Proszę o pomoc Odnośnik do komentarza
maggreg Opublikowano 18 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2017 Co zrobić z windowsami XP w firmie do czasu zanim je wymienię? Jest jakaś aktualizacja ? Xp angielski udało mi się zainstalować aktualizację ale na XP z polskim językiem nie mogę... Proszę o pomoc Jakbyś troszkę poszukał to na tym forum znalazłbyś całkiem prężny wątek temu poświęcony: https://www.fixitpc.pl/topic/32110-zabezpieczanie-windows-xp/ pzdr Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi