takos Opublikowano 13 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2017 Dzień dobry. Mam następujący problem. Na nowo postawionej "siódemce" zainstalowałem drukarkę WiFi Brother DCP-J105 w trybie Ad hoc. Używam karty sieciowej bezprzewodowej RTL8188CU na USB. Wydaje się, ze konfiguracja sieci jest ok. Można się łączyć, ale ręcznie, tzn. trzeba dojść do polecenia >>połącz<<, wybrać moją sieć i wpisać hasło zabezpieczające sieć. Zainstalowana karta bezprzewodowa nie pokazuje się na pasku, mimo że pokazała się podczas poprzedniej instalacji sterownika po pierwszej instalacji systemu. Po połączeniu z siecią ikonka "sieci internetowej" (monitorek z antenką) zamienia się w "słupki" pokazującej połączenia z drukarką w sieci bezprzewodowej. W XP połączenie odbywało się automatycznie po włączeniu drukarki. Właśnie na takim rozwiązaniu mi zależy. Systemowa diagnoza sieci pokazuje jakieś konflikty IP, ale tu już jestem za krótki. Wszystko, co potrzebne wydaje się być zaptaszkowanie i juz nie wiem, gdzie jest problem. Proszę o pomoc w rozwiązaniu tego mankamentu. Niestety, nie mogę załączyć ICSI Netalyzr. Nie wyświetla mi się link do skanowania FRST.txt Addition.txt Shortcut.txt FSS.txt net-log.txt Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi