Groszexxx Opublikowano 16 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 Rucek, dlaczego nie napisałeś co to za laptop? Przynajmniej ja nie mogę znaleźć. Jak mogę coś zalecić w sprawie dźwięku jak nawet nie wiem co jest środku. Odnośnik do komentarza
Rucek Opublikowano 16 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 Zapomniałem a nikt nie pytał Już naprawiam: TOSHIBA SATTELITE L750 - 1e8 Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 16 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 Odinstaluj sterowniki od dźwięku (Conexant), być może wystarczy opcja napraw, gdy wejdziesz w instalator od tych poniżej, ale lepiej spróbuj najpierw odinstalować, ponownie uruchomić kompa i zainstalować. To na początek. http://support1.toshiba-tro.de/tedd-files2/0/sound-20110323160111.zip Odnośnik do komentarza
Rucek Opublikowano 16 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 Hm, Wypakowałem, odpalam plik TC70096300C.exe - wypakowało - odpalam setup.exe jako administrator - błąd: Nvidia nie moze zlokalizować zadnych kompatybilnych sterowników... Exit. Jest jeszcze jakieś tinstall.exe (odpalam, nic sie nie dzieje) i tinstallwb.exe (odpalam, nic sie nie dzieje). Nie widzę nigdzie żadnego Conexant w Programy dodaj usuń, ani w obu program files. Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 16 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 (edytowane) Kurde, może ja przez przypadek dałem link do nvidii, zamiast do conexanta. http://support1.toshiba-tro.de/tedd-files2/0/sound-20110323155406.zip Brałem przed zbadania elementu przycisku, bylo troche nieporecznie, pewnie się zamotałem ;-) Zaraz lukne w raport FRST, ktory to pakiet od dzwieku jest zainstalowany i jak sie nazywa. Edytowane 16 Maja 2017 przez Groszexxx Odnośnik do komentarza
Miszel03 Opublikowano 16 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 To dokończcie to najpierw, system zostawiam na koniec. Odnośnik do komentarza
Rucek Opublikowano 16 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 Teraz ok, poszło, zainstalowało się, komp sam sie zrestartował. Odpaliłem UIU64.exe - znikły i pojawiły się ikonki przy zegarze, mam tu jeszcze SAII ale to chyba osobny program. Nie wiem co dalej mam robić, nie widzę żadnej instalki która by odpalała bezposrednio ten Conexant. Muza grała poprzednio przez 1,5h bez wyłączania się. Dzwięk nadal jest poki co. Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 16 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 Hm... w raporcie z FRST ciężko w ogóle mi namierzyć sterownik od dźwięku, być może jest jakiś standardowy od microsoftu, który jest filtrowany. W każdym razie kiedyś już było coś pobierane od Conexant 2017-04-17 18:03 - 2010-12-14 14:24 - 1577088 _____ (Conexant Systems, Inc.) C:\Users\paulinka\AppData\Local\Temp\KUIU.EXE Potestuj i zobacz czy problem występuje dalej. Zrób ogólnie podsumowanie co udało się rozwiązać,a czego jeszcze nie.... Odnośnik do komentarza
Rucek Opublikowano 16 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 Uzytkownik mówił wcześniej, że sterowniki od dzwięku były przeinstalowane, wiec pewnie dlatego widać już conexanta. Dzwiek na razie jest, jak będzie znikał odeślę do serwisu. Jak znikał na głośnikach - na słuchawkach działał normalnie, wiec zakładam ze problem sprzętowy powiązany z upadkiem lapka. Reszta chyba ok. Olać to już. Miszel - masz zielone światło by działać Odnośnik do komentarza
Miszel03 Opublikowano 19 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 Fajnie się to zagoiło. Opór postawił tylko fałszywy starter przeglądarki (to nie to samo o czym rozwaliliśmy na PW). Proxy kasuję. uTorrent nie widać już...być może to była jakaś resztka? Jeśli chodzi o programy do deinstalacji to dałem tylko te flagowane, nie jestem w stanie stwierdzić co użytkownik używa, a czego nie. Powiedz mu, by przejrzał jeszcze i poinstruuj jak odinstalować. Cóż...zbliżamy się do końca sprawy. Co do plików TEMP to faktycznie dużo zajmowały, aczkolwiek widziałem większe ilości, wyniki przekraczały 100 GB na dysku 1 TB. 1. Wszystkie zagrożenia wykryte przez AdwCleaner daj do kasacji (za pomocą opcji Oczyść). 2. Otwórz Notatnik w nim wklej: CloseProcesses: CreateRestorePoint: SearchScopes: HKU\S-1-5-21-1822749172-3988503527-1915266406-1000 -> DefaultScope {213BD86A-D8DE-47C7-AA9A-CF771C6850EF} URL = ProxyEnable: [.DEFAULT] => Proxy is enabled. ProxyServer: [.DEFAULT] => http=127.0.0.1:49192;https=127.0.0.1:49192 ShortcutWithArgument: C:\Users\paulinka\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Program uruchamiający aplikacje Chrome.lnk -> C:\Program Files (x86)\Google\Chrome\Application\chrome.exe (Google Inc.) -> --show-app-list ShortcutWithArgument: C:\Users\paulinka\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Google Chrome\Program uruchamiający aplikacje Chrome.lnk -> C:\Program Files (x86)\Google\Chrome\Application\chrome.exe (Google Inc.) -> --show-app-list RemoveProxy: EmptyTemp: Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach. Plik zapisz pod nazwą fixlist.txt w folderze z którego uruchamiasz FRST. Uruchom FRST i kliknij w Napraw (Fix). Czekaj cierpliwie, nie przerywaj działania. Gdy Fix ukończy pracę, nastąpi restart systemu. W tym samym katalogu skąd uruchamiano FRST powstanie plik fixlog.txt. 3. Całościowo przeskanuj system za pomocą Malwarebytes AntiMalware (masz zainstalowany, więc robisz tylko aktualizację baz i programu). Jeśli coś wykryje to niczego nie usuwaj, a dostarcz raport. 4. Zrób nowy log FRST z opcji Skanuj (Scan) wraz z Addition i Shortcut Dołącz też plik fixlog.txt. Podsumuj również obecny stan systemu. Odnośnik do komentarza
Rucek Opublikowano 19 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 Oto raporty. Ogólnie jest ok, nie licząc tych temperatur, ale to już nie nasz problem. Potem jeszcze avirę chyba zainstaluje i bedzie wsio. Co jeszcze działać? Wywalić MBAMem to co znalazł? AdwCleanerC0.txt MBAM.txt Fixlog.txt FRST.txt Addition.txt Shortcut.txt Odnośnik do komentarza
Miszel03 Opublikowano 19 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 Tak, detekcję MBAM do kasacji.Po tym już niby wszystko powinno być OK, aczkolwiek pokaż mi zawartość folderu: C:\Users\paulinka\AppData\Local\Google\Chrome\User Data. Fałszywy starter powinien tam siedzieć i widać go w logu, aczkolwiek Fixlog zwraca błąd, że go nie znaleziono. Odnośnik do komentarza
Rucek Opublikowano 19 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 pokaż mi zawartość folderu: C:\Users\paulinka\AppData\Local\Google\Chrome\User Data. Foto 1, 2. Foto 3-6: czy któreś z tych dziwnych plików (regtrans.ms / .blf / .dll), są potrzebne? To z jakiegoś programu? Czy można to pokasować bo śmieci? Odnośnik do komentarza
Miszel03 Opublikowano 19 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 Skasuj wszystkie skróty Program uruchamiający aplikację Chrome przez SHIFT + Delete. Resztę zostaw. To co kończymy? Dawać finalizację? Czy jeszcze coś wyskoczyło może? Odnośnik do komentarza
Rucek Opublikowano 19 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 Skasowałem. Yup, kończymy. Wielkie dzięki @Miszel @Groszek. Odnośnik do komentarza
Miszel03 Opublikowano 19 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 Zastouj DelFix (kasacja używanych narzędzi) oraz zaktualizuj oprogramowanie zewnętrzne oraz Windows. Odnośnik do komentarza
Rucek Opublikowano 19 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 Dzięki. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi