Kusma Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 Znajomy ma problem z dyskiem twardym. Mianowicie przy probie startu komputera(niewazne czy normalnie, czy tryb awaryjny) pojawia się blue screen z bledem stop: 0x00000024 i wiele wiecej, szczegoly tutaj: http://img842.images...djcie0016u.jpg/ Odrazu wyprzedze wszystkie banalne odpowiedzi: przy starcie do konsoli - to samo przy probie nakladki - to samo przy podlaczeniu do innego komp. - to samo oczywiscie zalezy mi na odzyskaniu danych Dysk to: Seagate ATA ST340016A 40 gb sektory: 63 Prosze o mozliwie szybka odpowiedz, pozdrawiam Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 Nie jestem wybitnym specjlistą, ale miałem kiedyś podobny problem (też Seagate). 1. metoda - start z linuksem live CD , jak sie uda kopiujemy dane 2. metoda - start z MHDD KLIK, skan dysku. Od razu będziesz wiedział co w trawie piszczy. A potem remap. U mnie Winda wstała, bez utraty danych. Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 Parę linijek tekstu: http://support.microsoft.com/?kbid=228888&sd=RMVP Odnośnik do komentarza
Kusma Opublikowano 1 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 Parę linijek tekstu: http://support.micro...=228888&sd=RMVP PRZECZYTALEM TO ZANIM UMIESCILEM POST NA FORUM... nie mam partycji innej niz ntfs, nie mam pod reka windows 2000 ani stacji dyskietek... prosilem O SENSOWNE ODPOWIEDZI... Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 prosilem O SENSOWNE ODPOWIEDZI... Dostałeś sensowne odpowiedzi. Żeby spróbować się dostać do Windowsa musisz użyć zewnętrznego narzędzia. Czy to będzie Linux, czy MHDD, czy coś innego np płytka OTLpe nie ma znaczenia. Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 Kusma - oczekujesz sensownych odpowiedzi sensownie się wypowiadaj, opisując problem z sensem PRZECZYTALEM TO ZANIM UMIESCILEM POST NA FORUM... nie wrzeszcz tak waść to nie onet, nikt tu głuchy nie jest. Nie piszesz więc pytam chkdsk litera_dysku: /f lub /r było? EOT Odnośnik do komentarza
Kusma Opublikowano 2 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2011 (edytowane) Kusma - oczekujesz sensownych odpowiedzi sensownie się wypowiadaj, opisując problem z sensem nie wrzeszcz tak waść to nie onet, nikt tu głuchy nie jest. Nie piszesz więc pytam chkdsk litera_dysku: /f lub /r było? ja twoje posty czytam ty moich nie: jest wyraznie napisane: w pierwszym poscie "Mianowicie przy probie startu komputera(niewazne czy normalnie, czy tryb awaryjny) pojawia się blue screen" a potem: "przy podlaczeniu do innego komp. - to samo" nie moge uruchomic zadnego komputera, ani( konsoli z plyty) do ktorego podlaczony jest ten dysk wiec trudno o checkdiska Ten pomysl z linuxem wydaje sie nie glupi; sproboje na live wejsc na dysk dzieki Edytowane 12 Lipca 2011 przez picasso 12.07.2011 - Kilka miesięcy upłynęło, brak konkluzji, zamykam. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi