Stalovy Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Witam! Mam problem z pulpitem mojego Windows 7 Home Premium SP1. Otóż w górnej części ekranu pojawiła się czarna kropka, którą z początku identyfikowałem jako błąd zmniejszania rozmiaru zdjęcia, użytego na tapetę, ale gdy najechałem na tą kropkę wskaźnikiem myszki, to zmienił on kształt ze strzałki na kursor (taki, jak w polach do wprowadzania tekstu). Również menu kontekstowe tej kropki jest inne, niż menu reszty pulpitu. Kiedy kliknąłem lewym myszki na tej kropce, to zaczęła ona mrugać - mam nadzieję, że widać to wszystko na załączonych zrzutach. Nie można tej kropki przesunąć za pomocą złapania myszką, tak jak innych ikonek pulpitu; po prostu tkwi w jednym miejscu. Co to może być i jak ewentualnie to usunąć z pulpitu? Odnośnik do komentarza
Stalovy Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Dodam jeszcze do powyższego posta zrzut menu kontekstowego, jakie otwiera się po prawokliku na tej "kropce". (dziwię się sobie, że nie dodałem tego od razu) Można kliknąć na "Otwórz edytor IME" (wtedy "Otwórz..." zmienia się w "Zamknij..."), ale nie otwiera się żadne okno, przynajmniej żadnego nie widać ani na pulpicie, ani w pasku zadań. Odnośnik do komentarza
Anonim10 Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Panel sterowania - region i język - klawiatura i języki - zmień klawiatury. Co tam masz?Sprawdź, czy w zainstalowanych klawiaturach nie masz doinstalowanego jakiegoś języka.Z netu: Input Method Editor - program lub komponent systemu operacyjnego, który pozwala użytkownikowi wprowadzić skomplikowane znaki i symbole (takie jak japońskie, koreańskie, itp.) za pomocą standardowej klawiatury. Odnośnik do komentarza
Stalovy Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2017 W "języku domyślnym" mam 3 opcje do wyboru:Angielski (Stany Zjednoczone) - Amerykański - międzynarodowyPolski (Polska) - Polski (214)Polski (Polska) - Polski (programisty) Wygląda to tak: W pozostałych zakładkach jest to: EDIT: Usunąłem właśnie klawiaturę "Polski (Polska) - Polski (214)", bo jej nie używam. Teraz zakładka "Język domyślny" wygląda u mnie tak: Po zatwierdzeniu zmian kropka wciąż jest na pulpicie... Odnośnik do komentarza
gajowy Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Wygląda na jakieś zminimalizowane okno programu. Spróbowałbym ustalić, jaki proces za tym stoi np. za pomocą tej metody. Odnośnik do komentarza
Stalovy Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Spróbowałbym ustalić, jaki proces za tym stoi np. za pomocą tej metody. Dzięki, znalazłem winowajcę. To Rainlendar Lite, wyświetlający na pulpicie interaktywny kalendarz. Teraz tylko muszę ustalić, czemu poza samym kalendarzem, wyświetla też to coś. Pozdrawiam! EDIT: To było okno zadań, które miało być zamknięte, a zostało zminimalizowane Po otwarciu wygląda tak: Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi