Kursky Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 Witam. Wczoraj w menadżerze zadań znalazłem proces "xe0305.exe" zmusiło mnie do tego uruchamianie się systemu (windows 7 32 bit). Problem mniej więcej wygląda tak: system uruchamia się, loguję się na swój profil i stan połączenia wi fi wygląda jak by szukał sieci (internet działa o dziwo), niektóre programy (typu gg) nie chcą się włączyć, próbowałem też włączyć panel sterowania, nic z tego. Dopiero po jakimś czasie nie liczyłem dokładnie (na oko 10 minut) komputer tak jakby ożywa, łapie połączenie z routerem i włączają się wszystkie programy które powinny startować razem z windowsem i dalej działa już wszystko normalnie. Wracając do tego procesu "xe0305.exe" przeczytałem inne tematy i wydaje mi się, że to jest główną przyczyną takiego działania systemu. Używałem programu spybot search & destroy nic nie dało, znajomy zanim znalazłem forum polecił mi combofixa też nic nie dało a proces nadal jest. Załączam logi. Skanowanie w GMERze musiałem zrobić w trybie awaryjnym. Dziękuję z góry za pomoc i pozdrawiam. OTL.Txt Extras.Txt GMER.txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 W logach żadnego xe0305.exe nie widać więc coś już musiało go usunąć. Nie ma tutaj nic do roboty. Możesz użyć opcji Sprzątanie z OTL oraz usunąć folder C:\Qoobox po ComboFixie. Podsumuj prace systemu. Odnośnik do komentarza
Kursky Opublikowano 1 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 Dziwne bo proces nadal jest, wyłączyłem go przez ccleaner żeby nie uruchamiał się razem z windowsem. Zrobiłem teraz jak poleciłeś ale nadal jest taka sama sytuacja jak opisałem. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 (edytowane) Dziwne bo proces nadal jest, wyłączyłem go przez ccleaner żeby nie uruchamiał się razem z windowsem. Jeśli coś jest wyłączone via msconfig / inne interfejsy = nie będzie to widoczne w raporcie OTL na domyślnych ustawieniach. Odwróć wszystkie zmiany w CCleaner i zaprezentuj nowy log z OTL. Edytowane 3 Kwietnia 2011 przez picasso 3.04.2011 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi