bruta1ity Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Witam otóż mam problem z uruchomieniem komputera, dzisiaj go jeszcze złożyłem włączyłem miałem dostęp do biosu ustawiłem pod instalacje UEFI i nagrywałem system na pendrive. Komputer wyłączyłem i po kilku godzinach wróciłem, włączam komputer z zamiarem instalacji a on się resetuje jest czarny ekran oraz brak jakichkolwiek dźwięków. Wyciągnąłem baterie poczekałem 10min i nadal to samo, wyciągnąłem pamięć RAM słychać jak komputer pipczy, włożyłem jedną kość (na zmianę). Wyciągnąłem kartę graficzną i podłączyłem pod integre nadal to samo czarny ekran reset brak beep. Już sam nie wiem co robić proszę o pomoc. Sprzęt: CPU: Intel i5 7400 MOBO: Gigabyte GA-B250M-DS3H RAM: Kingston HyperX FURY 8GB PSU: SilentiumPC Vero L1 600W Odnośnik do komentarza
bruta1ity Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Zmieniałem RAMY na przemian po jednej kości, dodam że zasilacz jest dobry sprawdzony. Jeżeli głośniczek informuje o braku pamięci RAM gdy je całkowicie wyjmę to znaczy że płyta jest dobra ? Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi