Foox Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Witam, mam problem z plikami .vvv. W 2015 roku zostałem zaatakowany przez jakiś program szyfrujący. Od tamtej pory bezskutecznie walcze z odblokowaniem bardzo dla mnie ważnych zdjęć - głównie chodzi o pamiątki rodzinne których nie ma jak odzyskać. Załączam pliki potrzebne do analizy. Bardzo proszę o pomoc, pozdrawiam. Addition.txt FRST.txt GMER.txt Odnośnik do komentarza
Rucek Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Brakuje jednego raportu. Zasady działu - uzupełnij proszę. Dokładnie chodzi mi o trzeci raport Shortcut generowany przez FRST. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 17 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2017 To Tesla w wersji 2. Obecnie sporo dekoderów do tego wariantu: KLIK. ------- Dekodery: Talos (Cisco) TeslaCrypt Decryption Tool (TeslaCrypt we wszystkich wersjach) TeslaDecoder (TeslaCrypt we wszystkich wersjach, ale wersja TeslaCrypt 2 .vvv, .ccc, .zzz, .aaa, .abc, .xyz wymaga ręcznej mozolnej procedury rozpisanej w pliku Instructions.html) Trend Micro TeslacryptDecryptor (wszystkie warianty TeslaCrypt, obecnie dekoder niedostępny do pobrania i wysyłany przez pomoc techniczną) Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi