Derik Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Witam. Od jakiegoś czasu przeglądajac internet wyskakują mi dziwne reklamy i przekierowania na podejrzane strony. Używałem adwcleaner lecz bez rezultatu.Problem jest dość dziwny bo występuje także na moim smartfonie który jest podłączony do tej samej sieci domowej (wi-fi). Czy moj router mogł zostac zainfekowany jakimś wirusem. Przesyłam logi, prosiłbym o ich sprawdznie. FRST.txt Addition.txt Shortcut.txt gmer.txt Odnośnik do komentarza
Miszel03 Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2017 W raportach brak oznak infekcji, co więcej nic też nie wskazuję na infekcję routera. Adresy pokazane w logu Addition i FRST są poprawne, sprawdziłem również adres IP, z którego logujesz się na forum i on również jest poprawny. Jednak mam pytanie czy świadomie używasz przeglądarki Pale Moon*?* - nie ufam w ogóle takim przeglądarką, przykład z Maxthon. Nie ma w co wierzyć z tą szybkością i optymalizacją, należy korzystać z renomowanych przeglądarek, czyli m.in czysta Mozilla, Google Chrome, Opera. Pokaż mi wygląd przykładowej reklamy / przekierowania na stronę. Na jakich konkretnie stronach to występuję? Niestety, ale w dzisiejszej dobie internetu reklamy to rzecz normalna. Odnośnik do komentarza
Derik Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2017 (edytowane) Dziękuje bardzo za odpowiedz. Po pracy postaram się wkleić jakiś przykład tej reklamy. Mam jeszcze jedną małą prośbę. Mógłbys cos mi powiedzieć o tych wirusach?. Z czystej ciekawości troche czytałem na internecie ze jeden włamuje sie własnie do routerów. virtool win32/obfuscator.q botnet mirai controller botnet posejdon controller Edytowane 20 Kwietnia 2017 przez Miszel03 Usuwam błąd przy kopiowaniu (kawałek linijki mojego zdania). //Miszel03 Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi