Zyzieek Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Witam. Mam następujący problem: komputer uruchamia się bez problemu do czasu aż powinien ukazać się pulpit zamiast którego widać czarny ekran z kursorem. Pomaga uruchomienie menedżera zadań windows, dodanie nowego zadania explorer.exe oraz zakończenie w procesach zadania explorer.exe o większej ilości pamięci, dopiero wtedy normalnie pokazuje się pulpit wraz z ikonami. Proszę o pomoc gdyż jest to bardzo uciążliwe wykonywać to po każdym uruchomieniu komputera. Problem pojawił się po tym jak w google chrome pojawił się jakiś wirus który podmieniał stronę startową na lucky starter. Zainstalowałem Malwarebytes oraz Adwcleaner w celu pozbycia się szkodliwych plików. po zakończonym skanowaniu pliki zostały skasowane i nie wykrywa już żadnych zagrożeń ale pozostaje problem nieszczęsnego explorer.exe Z góry informuję że wykonuję logi po raz pierwszy i jeśli coś jest nie tak/ brakuje czegoś proszę żeby wyjaśnić mi jak wykonać to poprawnie. Addition.txt FRST.txt Shortcut.txt Gmer.txt Odnośnik do komentarza
Miszel03 Opublikowano 15 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2017 Napisano: 17-04-2017 - 23:28. Ostatnio logował się: 17-04-2017 23:28. Z logów moderacyjnych wynika, że chyba temat jest opuszczony, ale jednak gdyby tak nie było to proszę o nowy zestaw raportów FRST oraz GMER. P.S: Temat założony w złym dziale, dlatego nie odpowiadałem, bo nie zauważyłem. Przenoszę do działu pomocy doraźnej. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi