Pawel97 Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Hej, Zwracam się do Was z prośbą o pomoc w celu usunięcia tego ustrojstwa. Widziałem, że były już tematy o tym, ale czytałem że każde rozwiązanie jest indywidualnie dostosowane do każdego użytkownika. Opis problemu: Podczas uruchamiania przeglądarki Google Chrome (nowa karta tego nie dotyczy, tylko jak uruchamiam program), niezależnie od tego czy są ustawione strony startowe czy nie, pojawia się strona hxxp://www.easyopenweb.com. Na początku tylko ona się pojawiała, ale po jakimś czasie następuje przekierowanie do strony hxxps://www.pageol.com/. Próby rozwiązania problemu: Próbowałem użyć programu (1) AdwCleaner (zawsze tylko wystarczał i wszelkie śmieci usuwał), ale nie podziałało. Użyłem również (2) Malwarebytes Anti-Malware oraz (3) HitmanPro również bez żadnego skutku. (4) Resetowałem ustawienia przeglądarki, (5) odłączałem konto google, nadal nie pomogło. Potrzebne logi: FRST.txt, GMER.txt, Addition.txt oraz Shortcut.txt. Wszystko w załącznikach. Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam, Paweł. Addition.txt FRST.txt GMER.txt Shortcut.txt Odnośnik do komentarza
Pawel97 Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Problem udało mi się rozwiązać Do końca nie wiem co było przyczyną, ale tak czy siak - wszystko jest w porządku. Temat do zamknięcia. EDIT Dobra cofam to... Było ok, i znowu się draństwo pojawiło. Nie wiem skąd. To są jakieś jaja po prostu. Odnośnik do komentarza
Miszel03 Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Zrób nowy zestaw raportów FRST oraz GMER. Odnośnik do komentarza
Pawel97 Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2017 System mi niestety się posypał i byłem zmuszony przywrócić ustawienia początkowe. Jednocześnie udało się też pozbyć wirusa Najprawdopodobniej siedział gdzieś na dysku C w plikach systemowych. Dziękuje za chęci. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Temat zamykam, ale skomentuję na koniec. Problemem był program WindowsTM: ==================== Zainstalowane programy ====================== WindowsTM (HKLM-x32\...\WindowsTM) (Version: 1,2,60122,1018 - ) ==================== Usługi (filtrowane) ==================== R2 TMKernelHelpU; C:\WINDOWS\SysWOW64\TMKernelU.dll [470016 2016-03-11] (Smart Software, Inc.) S3 TMService; C:\Program Files (x86)\WindowsTM\TMService.exe [232448 2016-03-11] (Smart Software, Inc.) ===================== Sterowniki (filtrowane) ====================== R2 TMKernel; C:\WINDOWS\system32\drivers\TMKernel.sys [180264 2016-03-11] (Smart Software, Inc.) S2 trayhttps; \??\C:\Windows\system32\drivers\avcismmn.sys [X] Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi