Dachim2 Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Witam. Ostatnio zauważyłem, że moja karta sd z telefonu jest uszkodzona. Postanowiłem odzyskać pliki, włożyłem kartę do adaptera, podłączyłem i mimo tego że jest dźwięk podłączenia karty do laptopa (jak włoże sam adapter bez karty to nie ma tego dźwięku) to nigdzie nie wykrywa tego, ani w "mój komputer" się nie wyświetla, ani w wierszu poleceń, a także w programach do odzyskiwania danych jak np. recuva albo digital image recovery. Jak włożę inną kartę do adaptera wykrywa ją bezproblemowo. Chciałbym odzyskać dane z karty. Liczę na pomoc. Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Możesz rozwinąć sformułowanie, że nie wykrywa w wierszu polecenia? Uruchom diskpart w cmd jako admin, wpisz list disk I zobacz czy będzie tam Twoja karta oznacza jako disk X (x to odpowiednia liczba). Możesz spróbować profilaktycznie na jakimś innym kompie. Przy braku widoczności - no cóż, to raczej wyrok, zostają laboratoria do odzysku. Odnośnik do komentarza
Dachim2 Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Właśnie jak wpisuję to to wykrywa tylko 2 dyski które sa na laptopie. A w laboratoriach jaka cena może być mniej wiecej? Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Ze względu na bardzo duża indywidualność procesu odzysku z pamięci flash to rzadko na stronach firm zajmujących się odzyskiwaniem danych jest podawana cena. Musisz na własną rękę poszukać, myślę, że nikt nie jest w stanie tak naprawdę Ci odpowiedzieć. Trzeba sprawdzić z jaką usterką ma się najpierw do czynienia. Jedyne co mogę zalecić to zwracanie uwagi na to, aby wysyłac bezpośrednio do laboratorium, które faktycznie się tym zajmuje. Unikać pośredników. Wiem, że na każdej stronie przedstawiane to jest w taki sposób jakoby każdy się tym zajmował, ale to nieprawda. Tylko kilka firm jest takich. Na palcach jednej ręki można policzyć. Druga sprawa, że stopień w jakim wykonuje się dana uslugę zalezy też od wlasnych umiejetnosci. Gdy ktoś sobie z czymś nie radzi bądź nie ma danego sprzętu - odsyła to większego laba. Tak to działa. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi