thething Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Ogólnie system jest w złym stanie, procesy mocno szarpią procesor przez co laptop się grzeje, niektóre programy nie działają nie można przywrócić systemu do stanu początkowego. I mógłbym jeszcze wymieniać, zaczęło się od nieszczęsnej instalacji pewnego programu przeciwko Ransomware, od tego zaczeły się problemy. Jestem potwornie zirytowany i proszę o jak najszybszą pomoc. Logi wykonałem w trybie awaryjnym ponieważ, w normalnym rozruchu program nie odpowiada, FRST.txt Addition.txt Shortcut.txt Odnośnik do komentarza
Miszel03 Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2017 I mógłbym jeszcze wymieniać, zaczęło się od nieszczęsnej instalacji pewnego programu przeciwko Ransomware, od tego zaczeły się problemy. Przecież rozmawiałem z Tobą o oprogramowaniu protekcyjnym. Nic Cię nie uchroni lepiej przez infekcjami szyfrującymi niż systematyczne kopie zapasowych danych. Infekcja daję o sobie jawne znaki, więc nie ma siły, żebyś podłączył dysk lub zalogował się do chmury podczas infekcji... Temat przenoszę do działu Windows 10. Raporty nie wykazują oznak infekcji. Niemniej jednak mam pewne podejrzenia co do systemu i proszę o weryfikacje systemu poprzez narzędzie SFC. 1. Start narzędzia komend. Kliknij jednocześnie klawisz oraz R. Uruchomi się narzędzie Uruchamianie. W polu ścieżek wpisz CMD.EXE i kliknij klawisz ENTER. Uruchomi się okno konsoli komend. 2. Rozpoczęcie skanowania.W oknie konsoli komend wklej poniższą komendę. sfc /scannow Rozpocznie się skanowanie systemu i weryfikacja zgodności plików. Podczas niego nie nie rób, po prostu czkeja. 3. Zakończenie skanowania i raport. Kiedy skanowanie się zakończy (wyświetli Ci się informacja) przeczytaj czy zostały wykryte jakieś błędy, jeśli nie to napisz to. Jeśli nie patrz dalej. Dostarcz raport z błędami, w oknie konsoli zastosuj poniższa komendę. findstr /c:"[sR]" %windir%\Logs\CBS\CBS.log >"%userprofile%\Desktop\sfc.txt" Na pulpicie postanie plik SFC.TXT - zaprezentuj go na forum. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi