seba51 Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Witam, od jakiegoś czasu mam problem z ładowaniem się stron www. Najczęściej strony nie ładują się za pierwszym razem - pojawia się okno z informacją "Ta witryna jest nieosiągalna Nie udało się znaleźć adresu DNS serwera ......" dopiero po odświeżeniu wczytują się poprawnie. Dostawcą jest NETIA przeglądarka OPERA (testowałem również na MOZILLI-z tym samym skutkiem) logi z GMER i FRST WIN7-Intel i3 3,7-8Gb ram Addition.txt FRST.txt gmer log.txt Shortcut.txt Odnośnik do komentarza
Rucek Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Brakuje jednego raportu z FRST - zasady działu - uzupełnij proszę. Odnośnik do komentarza
seba51 Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Raporty uzupełnione. Dodam, że na drugim komputerze sytuacja jest prawie analogiczna więc zastanawiam się, czy to nie jest winą dostawcy. Odnośnik do komentarza
Miszel03 Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Przepraszam za opóźnienia. W raportach brak oznak jakichkolwiek infekcji. Skoro sytuacja na dwóch komputerach jest analogiczna to ja również przypuściłbym stwierdzenie, że to problem po stronie dostawcy, - a nie po stronie klienta.Temat przenoszę do działu Sieci. Odnośnik do komentarza
seba51 Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Zaktualizowałem silnik programu i to dopiero zdaje się przyniosło rozwiązanie. Jak na razie strony się wczytują poprawnie - przeklikałem kilka pozycji.dzięki za przejrzenie logów Odnośnik do komentarza
maggreg Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Tez miałem taki problem przez kilka dni (używam vivaldi), z tego co zaobserwowałem pojawiał się na stronach które przekierowywały z http na https, ustąpił samoczynnie więc problem po pewnie stronie serwerów dns lub ew. certyfikatów (może któryś certyfikat w ścieżce wygasł i wymagał odświeżenia). Gwoli uściślenia - mój dostawca to Vectra. pzdr Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi