scott Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Witam, Wczoraj kupiłem laptopa używanego z preinstalowanym systemem przygotowanym przez sprzedawcę. System aktywowałem i zaktualizowałem. Dzisiaj odkryłem, że chwilę po wybudzeniu systemu z uśpienia, system zawiesza się (dzieje się tak za każdym razem). Wyłączyłem hibernację, ale nadal problem występuje. Proszę o podpowiedź co może być przyczyną problemu. Poniżej zamieszczam logi Win 7 Prof 64-bit Addition.txt FRST.txt Shortcut.txt Odnośnik do komentarza
lorddreams Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Witam. Często problemem jest RAM w takich przypadkach. Dobrze jest zrobić również update BIOS-u do najnowszego jak nie zrobił tego sprzedawca. Z wielkości dysku domyślam się że to dysk SSD tylko jak mógł byś podać producenta i model to też było by miło, bo w niektórych modelach dysków też były takie objawy. PS. zainstaluj power management do swojego modelu laptopa jeśli nie masz Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
scott Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Witam. Wczoraj ponownie wgrałem wszystkie sterowniki (nic to nie pomogło). Rzeczywiście zaczynałem podejrzewać, że może to być coś ze sprzętem np z RAM. Niestety po kupnie nie sprawdziłem czy usypianie działało prawidłowo, czy było już od samego początku np. w preinstalowanym systemie. Po tych próbach a przed ewentualną podmiana kości cofnąłem system prawie do wersji kupnej i okazało się, że usypianie działa. Wykonałem ponownie wszystkie aktualizacje systemu, sterowników itp. i działa bezbłędnie. Ciekawostka! W związku z powyższym temat zamykam i dziękuję za pomoc. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi