Tom75 Opublikowano 12 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2017 Witam, Borykam się od jakiegoś czasu z małymi problemami. Nie mogłem uruchomić jakiegoś dokumentu, pojawił się komunikat, że ładowanie skryptu nie powiodło się gdyż plik zawiera wirusa. Załączam PrtScn. 3 dni temu pojawił się problem z otwieraniem załączników podanych w linkach przez użytkowników forum, w którym uczestniczę. Zamiast prawidłowego linku było przekierowanie i komunikat o braku serwera. Również załączam PrtScn. Wykonałem analizę Farbar’em. Wczoraj rano uruchamiam komputer a on uruchamia się w trybie awaryjnym. Uruchamiam ponownie, to samo. Zadzwoniłem więc do kolegi, informatyka, który dzisiaj zrobił generalnie czyszczenie, system uruchamia się normalnie, załączniki na wspomnianej stronie również działają. Teraz pytanie, czy po tych ‘naprawach’ wszystko wygląda tak samo. Czy powinienem jeszcze raz przeskanować Farbar'em ? Tymczasem załączam te z przed dwóch dni. Dzisiaj pojawił się z kolei błąd w otwieraniem PDF’ów, tworzy się dziwna ścieżka przez Appdata/LOcal/Temp, biała strona oraz wciąż ponawia się okno pobierania. Załączam PrtScn. Z góry dziękuję za pomoc. Gmer.txt Addition.txt FRST.txt Odnośnik do komentarza
Miszel03 Opublikowano 12 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2017 FRST sam niczego nie naprawia on tylko generuje raporty systemowe, a odpowiednio wykwalifikowana osoba na ich podstawie stwierdza problem. Brakuje trzeciego raportu generowanego przez FRST, czyli Shortcut - uzupełnij proszę. Odnośnik do komentarza
Tom75 Opublikowano 12 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2017 Nie wiem jakim cudem ale nie widzę go w katalogu w którym mam FRSTa. :/ Czy wykonać ponownie skan ? (Wyjaśnienie: gdy uzyłem FRST pierwszy raz nie zaznaczyłem opcji shortcust, dowiedziałem się dopiero po przeczytaniu zasad zakładania tematu. Stad pytanie czy mam powtórzyć ?) Odnośnik do komentarza
Miszel03 Opublikowano 13 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 Oczywiście, bez zaznaczonej opcji skanu Shortcut raport się nie utworzy. Odnośnik do komentarza
Tom75 Opublikowano 13 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 Proszę bardzo. Addition.txt FRST.txt Shortcut.txt Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi