mar173 Opublikowano 20 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2017 Problem od jakichś 3 dni. Myślałem że przyczyną jest windows 10 i przeglądarka iron ale nie. Zainstalowałem świeży windows 7 i ten sam problem. kursor się zawiesza , minuty w menu start nie przeskakują, nic nie można zrobić, żaden blue screen się nie wyświetla i trzeba wcisnąć przycisk power... czekanie nic nie daje. Nie dzieje się to w żadnym konkretnym przypadku, i bez uruchomionych programów i z... Czasem działa laptop non stop bez zawieszania a czasem muszę ponownie uruchamiać z 4 razy bo się wiesza po czym za piątym działa przez wiele godzin. Co może być wadliwe w takim przypadku ? Aktualnie pisze z tego samego laptopa po restarcie. Odnośnik do komentarza
mar173 Opublikowano 27 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 Przyczyną jest najprawdopodobniej uszkodzony zasilacz do laptopa - a bateria jest już uszkodzona. Firma zasilacza Liteon, to chyba oryginalny ale dziwne że nigdzie nie widnieje nazwa acer. Po podłączeniu do kontaktu piszczy, laptop musi pochodzić kilka minut żeby zasilacz się ustabilizował - a w trakcie "przebudzenia" laptop się freezuje dlatego potrzebne są max 2,3 restarty żeby mógł chodzić już do wyłączenia. Odnośnik do komentarza
mar173 Opublikowano 4 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2017 Przyczyną na 100% była zużyta/uszkodzona bateria. Wyciągnąłem i nie ma problemu. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi