Mateusz88 Opublikowano 11 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 Witam, Jestem po zakupie nowego laptopa Acer Aspire VX 15. Podczas używania laptopa pod obciążeniem, zwróciłem uwagę, że laptop podnosi temperaturę pracy do 65 stopni max. Więc zakupiłem podkładkę chłodzącą Tracer Snowman. Teraz mam bardzo ale to bardzo niskie temperatury laptopa podczas normalnej pracy jak np. pisanie tego postu. Moje pytanie brzmi: Czy zbyt niskie temperatury takie jak na załączonym screenie, mogą uszkodzić laptopa? Pozdrawiam i czekam na odpowiedź, Mateusz Z. Odnośnik do komentarza
37mikemike Opublikowano 11 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 Nie powinny. Ale jeśli bardzo cię to martwi, albo Ci zimno w dłonie, to nie korzystaj z podkładki podczas normalnej pracy, tylko podczas obciążeniem. I przeczyść go, w moim wypadku puszka sprężonego gazu pozwoliła obniżyć temperatury u znajomego o 15 stopni, możliwe, że cała podkładka wcale nie była ci potrzebna. Odnośnik do komentarza
Mateusz88 Opublikowano 11 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 Laptop został zakupiony 3 dni temu więc nie ma sensu go czyścić jak jest czysty. Ok, zastosuję się do Twojej rady z podkładką przyjacielu 37mikemike. Odnośnik do komentarza
37mikemike Opublikowano 11 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 65 stopni to też nie jest temperatura poza zakresem pracy laptopów swoją drogą, niektóre "gamingowe laptopy" nawet mocniej się grzeją, ale rozumiem dyskomfort. Możliwe też, że sensory pokazują bzdury (temperatury wydają się dziwnie niskie) Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza
gajowy Opublikowano 15 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2017 GPU 0C a rdzenie procesora 10-12C? Bardzo wątpię w prawidłowość tych odczytów. Zobacz jakie wartości pokaże ci np.HWinfo. Odnośnik do komentarza
Mateusz88 Opublikowano 12 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2017 GPU 0C a rdzenie procesora 10-12C? Bardzo wątpię w prawidłowość tych odczytów. Zobacz jakie wartości pokaże ci np.HWinfo. Okej, zrobiłem screeny. Tak powinno być??? Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi