njczyziu Opublikowano 31 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 Witam,mam ten adapter - ASUS BT400 Bluetooth 4.0 USB (10m), nie działa on jednak tak jak powinien.Już przy odległości 5m od niego, słabo dostarcza sygnał do urządzenia przenośnego.Chodzi mi tu przede wszystkim o słuchawki BT, które posiadam.Wiem, że to nie ich wina, gdyż po podłączeniu ich do fona, wszystko śmiga jak należy.Na opakowaniu jest informacja, że wyłapują one sygnał na odległość około 25m - i tyle mogą mieć w realu, nawet więcej.Gubią jednak sygnał z w/w adaptera (ASUS) podłączonego do komputera, już na bardzo krótkim dystansie.Czy istnieje jakieś oprogramowanie, czy jeszcze coś innego, co by zwiększyło moc sygnału tegoż adaptera?Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 1 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2017 Masz możliwość testu innego urządzenia? Jaki system operacyjny ? Sterownik ściągany ze strony asusa czy system sam wykrył i zainstalował? Odnośnik do komentarza
njczyziu Opublikowano 2 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 1. Niestety nie. 2. Win 7 (x64) 3. Automatycznie zainstalowany. Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 2 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 https://www.asus.com/Networking/USBBT400/HelpDesk_Download/ Wybierz system, pobierz i zobacz czy mozesz zainstalowac, czy coś się zmieni. Odnośnik do komentarza
njczyziu Opublikowano 2 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 Zainstalowało się poprawnie. Niestety nic to nie dało, z wyjątkiem tego, że prawdopodobnie trochę szybciej uruchamia się urządzenie BT na kompie. Przynajmniej jakiś plus jest A ustawienie jakiegoś portu, coś by dało? http://s48.photobucket.com/user/njczyziu/media/0001_zps39hzp3hy.jpg.html W temacie sieci itp. jestem dość zielony. Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 2 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 Ja niestety nie miałem zbyt często do czynienia z tego typu sprzętem. Proponuję napisać do supportu Asusa. Wszak są od tego, żeby Ci pomóc. Problemem może być tylko fakt, że będą próbowali Cię spławić - mówiąc, że to winna Twojego systemu... no, ale musisz wyjasnic, ze system świeżo postawiony zgodnie ze sztuką . Odnośnik do komentarza
njczyziu Opublikowano 2 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 Chyba, że kupiłbym jakiś przedłużacz z USB i wpiąłbym w niego ten adapter, umiejscawiając całość koło drzwi. Może by choć trochę to pomogło.. Napiszę jeszcze do nich, się zobaczy czy coś wykombinują nowego. Odnośnik do komentarza
njczyziu Opublikowano 6 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2017 "Szanowny Kliencie ASUS, 1. Czy ASUS BT400 Bluetooth był testowany na innym komputerze w innej lokalizacji? 2. Do jakiego portu USB jest podłączany 2.0/3.0? Czy używa Pan przejściówek, hubów USB? 3. Czy do komputera do które podłączony jest ASUS BT400 Bluetooth podłączone są jakieś inne urządzenia łączące się bezprzewodowo? Jak dużo urządzeń łączących się radiowo jest w Pana lokalizacji, działających na częstotliwości 2.4~2.4835 GHz (rutery, urządzenia kliencie wyposażone w kartę wlan itp.)? ***Niestety nie ma możliwości zwiększenia mocy nadajnika w takich urządzeniach. Zaleca się używanie przejściówek USB celem zmiany lokalizacji adaptera, czy też unikania takiej konfiguracji, w której obok siebie są podłączone urządzenia radiowe np. adapter WIFI/BT + myszka bezprzewodowa + albo antena od karty WLAN. To wszystko może mieć wpływ, na jakość sygnału." Druga wiadomość: "W przypadku adaptera BT zastanowiłbym się nad jego reklamacja bezpośrednio u sprzedawcy, nie mogę wykluczyć jego usterki sprzętowej. W przypadku uznania roszczeń gwarancyjnych najpewniej otrzyma Pan nowy egzemplarz." Kupiłem w miejscowym sklepie komputerowym; przedłużacz USB i po części problem rozwiązany Może 10m to to nie jest, ale jakieś 8 (na chwilę obecną wystarcza).Prawdopodobnie, wcześniej adapter BT, był zbyt blisko adaptera Wi-Fi i dochodziło do kolidowania sygnałów. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi