Vzz Opublikowano 28 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2017 Witam, otóż od ponad tygodnia mam problemy z laptopem, zawiesza się kompletnie, tak że jedynie wyłączenie go przyciskiem pomaga, lub bardzo zacina, tak że nie można zamknąć żadnego procesu, kliknięcie przycisku start trwa około minuty. W tym drugim przypadku czasem pojawia się opcja z oknem "zakończ proces", po zatwierdzeniu laptop działa normalnie, ale w każdej chwili znowu mogą wystąpić problemy. Na około 4 włączenia raz działa normalnie do pewnego czasu, a około 3 razy bardzo się zacina i pozostaje go jedynie wyłączyć i włączyć ponownie. Z początku podejrzewałem, że są to problemy ze sprzętem, ale to okno "zakończ proces" i normalne działanie laptopa trochę zbiło mnie z tropu. Proszę o pomoc. Addition.txt FRST.txt GMER.txt Shortcut.txt Odnośnik do komentarza
Miszel03 Opublikowano 29 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2017 W raportach brak oznak infekcji. Zadań kosmetycznych nie zadaję, bo są one znikome. Temat przenoszę do działu Windows 7. Odnośnik do komentarza
Rucek Opublikowano 29 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2017 Dodatkowo dodaj raporty (foto) wymagane przez dział HARDWARE (HWINFO i CrystalDiskInfo) możliwe, że to jakieś problemy sprzętowe.https://www.fixitpc.pl/topic/155-zak%C5%82adanie-tematu-jakie-informacje-podawa%C4%87/?do=findComment&comment=132054Czy sprawdzane były temperatury? Czy nic się nie grzeje, nie bucha gorącym powietrzem? Komp był czyszczony nie dawniej niż 6-12 miesięcy? Pasty termoprzewodzące były wymieniane?Dodaj foto z zakładki SENSORS w HwInfo - tak by było widać temperatury.https://www.fixitpc.pl/topic/155-zak%C5%82adanie-tematu-jakie-informacje-podawa%C4%87/?do=findComment&comment=132168 Odnośnik do komentarza
Vzz Opublikowano 29 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2017 Laptop był czyszczony trochę dawno, bo jakieś 7 miesięcy temu (wymieniane były wtedy pasty termoprzewodzące), ale nie wydaje mi się, żeby się grzał. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi