dmdudi Opublikowano 28 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2017 Witam !!! Otórz ma mam taki problem! Każdorazowo podczas odpalania przegladarki Mozilla (obojętnie jaka wersja) program Malwarebytes automatycznie ją blokuje. Komunikat - TROJAN AGENT ! I tak za każym razem. Trojan w pliku exe. Trochę to męczące. Wziąłem więc ów plik i skopiowałem aby zeskanować u znajomych. I tylko Malwarebytes widzi tam owe zagrożenie. Bitdefender, G-Data oraz ESET - wszystko OK! Oczywiście przeglądarkę można odpalić, ale tylko do momentu uruchomienia programu Malwarebytes. Malwarebytes używam jako tzw dodatku. / Może ktoś wyjasni dlaczego tak się dzieje. Odnośnik do komentarza
Anonim10 Opublikowano 29 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2017 Bitdefender, G-Data oraz ESET - wszystko OK! 1) Ma być tylko jeden antywirus w systemie. Do odinstalowania programów antywirusowych są dedykowanie narzędzia do znalezienia w necie. 2) Czy cokolwiek zrobione w celu usunięcia starych błędów Firefoxa? http://mozillapl.org/forum/viewtopic.php?f=15&t=48858 Instalacja przeglądarki przez neta (bo to mały plik), jeśli jest przeglądarka z jakimś zagrożeniem, skutkuje przeniesienie tego zagrożenia na instalowaną nową wersję Firefoxa. Podałem stronę do pobierania czystych całkowitych instalatorów, obecnie FF ma 43MB i można instalować/uaktualniać. 3) Po pozostawieniu tylko jednego antywirusa - wykonaj programem FRST logi FRST, Addition i Shortcut. Zapodajesz linki do logów Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi