mk12 Opublikowano 16 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2017 Witam!Na wstępie pragnę zaznaczyć iż nie jestem zbyt dobry z dziedzin informatycznych. Posiadam Windows 7 oraz łącze kablowe do modemu. Po de facto nie udanej instalacji Hamachi (nie zainstalował adapterów oraz sypał błędami podczas instalacji) mam problem z łączeniem się z siecią po starcie systemu. Od początku: Uruchamiam system, w prawym dolnym rogu na ikonie sieci pojawia się niebieskie kółko-symbol łączenia, chwilę później pojawia się czerwony krzyżyk. Po 3-5 minutach krzyżyk znika i komputer łączy się z internetem.Objawy:-Długi czas oczekiwania na połączenie z siecią po starcie systemu. (3-5 min)-Antywirus (AVG Free) mimo zaktualizowania po ponownym uruchomieniu mówi że nie jest aktualny, i tak w kółko.Czego próbowałem:-Kompletnej deinstalacji Hamachi ze wszystkimi jego komponentami-Resetu ustawień modemu oraz routera.-Skanu i naprawy rejestru-Komend ipconfig /release, ipconfig /renew, ipconfig /flushdns-Skanu spójności plików systemowych-Skanu całego komputera programami AVG oraz Super Anti Spyware-Ręcznych ustawień DNS-Reinstalacji sterowników karty sieciowejSpecyfikacja komputera:-Windows 7 Home Premium SP1 (kompilacja 7601)-Intel Core i5-4460 3,20GHz-Płyta główna Gigabyte GA-P85-D3-8GB RAM DDR3-Nvidia GTX-750Ti-SSD 120GB - system-HDD 1TBNapiszcie proszę jakie dane będą Wam potrzebne do diagnozy i jak je uzyskać. Jestem bardzo wdzięczny za udzielenie jakiejkolwiek pomocy. Edit:Może okaże się to pomocne ale używałem jeszcze tych komend aby spróbować zmusić hamachi do zainstalowania adapterów:bcdedit.exe -set loadoptions DDISABLE_INTEGRITY_CHECKSbcdedit.exe -set TESTSIGNING ONpo restarcie to nie podziałało więc użyłem komend odwrotnych:bcdedit.exe -set loadoptions DENABLE_INTEGRITY_CHECKSbcdedit.exe -set TESTSIGNING OFF Odnośnik do komentarza
mk12 Opublikowano 18 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 UWAGA! Problem rozwiązałem samodzielnie, podaję rozwiązanie dla innych.Należało przeprowadzić kompletną deinstalację urządzenia i sterowników karty sieciowej, oraz ponownie zainstalować urządzenie i sterowniki. Nałożenie plików na siebie poprzez reinstalację nie dało żadnego efektu.Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi