zabor Opublikowano 26 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2011 Witam. Tak jak w tytule komputer zawiesza mi się podczas grania w jakąkolwiek grę co skutkuje restartem. Nie mam pojęcia co może być przyczyną. Dlatego zwracam się z pomocą do was. Proszę o sprawdzenie logów. GMER.txt OTL.Txt Extras.Txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 27 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 W logach nie widać żadnej infekcji, zaś problem to w ogóle nie na ten dział. Temat wstępnie celuję w dział Hardware. Aplikują się nowe zasady i należy dostarczyć inny rodzaj danych: KLIK. Mała precyzja opisu w kwestii restartów, czy masz na myśli że sam resetujesz na twardo przy zawieszeniu, czy może występuje tu autoreset. Jeśli to drugie, to dodatkowo punkt 5 z ogłoszenia: KLIK. Odnośnik do komentarza
manniol Opublikowano 27 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 W moim przypadku zawieszał się i sam musiałem resetować. Powodem był spuchnięty i wylany kondensator na płycie gł. + jeszcze cztery spuchnięte w zasilaczu. Wymieniłem zasilacz na nowy i przelutowałem kondensator. Od tego czasu komputer nie wiesza się. Odnośnik do komentarza
zabor Opublikowano 27 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 Tak, sam resetuje. Załączam fotki z tych programów co miałem, jeśli coś jeszcze będzie potrzebne to podeśle. Nie no mam nadzieję, że w moim przypadku będzie to jednak co innego, bo w końcu zawiesza się tylko przy graniu. Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 27 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 Zamocuj na karcie jakiś cichy wentylator (80 lub 70 mm) , możesz użyć do zamocowania nawet plastikowych opasek zaciskowych. Wklej screena z gpu-z z zakładki "sensor" . Napisz czy taka sama sytuacja jest jak zapuścisz test stabilności procesora, np. LinX http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=201670 Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 27 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 Te obrazki nic nie mówią. Pobierz hwinfo32 i pokaż obrazki z temperaturami w trakcie grania (zanim się zawiesi - bo zakładam, że to jest po pewnym czasie) - Sensor status. Odnośnik do komentarza
zabor Opublikowano 27 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 Niestety nie mam jak na razie dostępu do żadnego wentylatora, więc nie zamontuje. Ale wiem, że by się przydał. Grałem dosłownie chwile, więc temperatura taka jaka jest. Po dłuższym graniu zapewne byłaby większa. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 27 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 I chyba znasz powód problemu. Czy masz chociaż jakiś wentyl w obudowie? Odnośnik do komentarza
zabor Opublikowano 27 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 Pewnie że mam. Wiem, że przydałby się lepszy. Tym bardziej, że mam podkręconego procka. Ale nie wydaje mi się żeby to było tym spowodowane. Wcześniej jakoś nie było z tym problemu, więc czemu teraz miałby być? Sam już nie wiem. Może po prostu formata zrobić.. i mieć nadzieje, że wszystko wróci do normy. Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 27 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 Ściągnij program MSI Kombustor zatrzymaj uruchomiony hwinfo na pulpicie i uruchom kombustora, po ok. minucie sam się wyłączy a ty wklej screena z hwinfo jeszcze raz. Odnośnik do komentarza
zabor Opublikowano 27 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 Ale w trakcie gry tak jak wcześniej? Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 27 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 Przeczytaj dokładnie co napisałem, ale jeszcze raz: 1. ściągnąć i zainstalować kombustora, 2. uruchomić hwinfo (zostawić włączonego na pulpicie), 3. uruchomić kombustora, 4. czekać aż skończy 5. wkleić screena z hwinfo. Prawda że proste? Odnośnik do komentarza
zabor Opublikowano 27 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 Dobra luz, nie wiedziałem co to za program. Mogłem najpierw ściągnąć i sprawdzić zanim zadałem głupie teraz już pytanie. Myślałem, że się sam wyłączy tak jak mówiłeś ale nie doczekałem się tego. Wyłączyłem po 10 minutach. Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 27 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 (edytowane) Wyłączyłem po 10 minutach. Zapewne miałeś zaznaczone stability test. Tak czy siak już widać, że temperatura grafiki jest sporo za wysoka, gdyby uruchomić Furmark'a w teście "xtreme burning mode" na pełnym ekranie z wszystkimi opcjami to karta nie wytrzymała by pewnie więcej jak 2 min. Zrób coś z nawiewem na kartę, a najlepiej to co pisałem wyżej, tym bardziej że koszt nie jest specjalnie wysoki.Tak a propos co zasila ten komputer, konkretna nazwa "elektrowni". Edytowane 12 Lipca 2011 przez picasso 12.07.2011 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi autora. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi