Artucio Opublikowano 4 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 Witam, chciałem sformatować na NTFS ponieważ FAT32 ma ograniczenie do 4GB na plik, niestety się zaciął; wyjąłem, podłączyłem, dał się sformatować na FLAT32, znowu próba formatu NTFS i powtórka, tylko że już nie działa, prosiłbym bardzo o pomoc w naprawię :/ jak go wkładam Windows pipczy że coś weszło w gniazdo, w Menedżerze Urządzeń jest pokazane ze coś jest w partycji I ale ma 0 bajtów, w oknie Mój Komputer Pen nie jest widoczny, diskpart za pomocą komendy clean wyświetla Virtual Disk Service error:Brak nośnika w urządzeniu Z USB Drive Info Error Level I: 420000029 Z programu ChipGenius Description: [i:]Urządzenie pamięci masowej USB(Generic Flash-Disk) Protocal Version: USB 2.00Current Speed: High SpeedUSB Device ID: VID = 1908 PID = 1320Device Revision: 0001Manufacturer: GenericProduct Model: Flash-DiskProduct Revision: 1.09Controller Vendor: BW Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 4 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 ChipGenius w wersji v4.00.1024? Jeśli tak to musisz rozebrać pendrive'a z obudowy i podać model kontrolera. Zresztą, idę o zakład, że ten pendrive to fake i ma najprawdopodobniej 4 GB. Odnośnik do komentarza
Artucio Opublikowano 4 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 SAMSUNG 131 K52462GACB A050 YKE063GHU http://screenshot.sh/m2a4b3rId20U5 Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 4 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 Druga strona... Odnośnik do komentarza
Artucio Opublikowano 4 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 Na drugiej stronie pendrive'a jest tylko zielona płytka i duża, szorstka czarna plamka, zadnych literek. Mam oderwać ten "czip" co z niego przepisałem? Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 4 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 Pierwszy raz coś takiego widzę. Z reguły jest tak, że na jednej stronie jest pamięć flash, największa, na drugiej kość kontrolera, trochę mniejsza. Google nic nie mowi po wpisaniu podanych przez Ciebie oznaczeń. Jak nic nie uszkodzisz to możesz próbować. Odnośnik do komentarza
Artucio Opublikowano 4 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 Druga strona wygląda w ten sposób: http://screenshot.sh/mMAr8d4jS9Sbh Po oderwaniu tej płytki: http://screenshot.sh/n9oMw4HWxQrJp Brak jakichkolwiek napisów xd Nie wiem jak była przytwierdzona, trochę się od płytki oderwało kilka pojedynczych cienkich pasków więc chyba te "przewody" szlag trafił. Jeszce mogę postarać się oderwać tą czarną kropę ale na razie nie widzę żadnej możliwości na to. Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 4 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 Gdybyś dał wcześniej zdjęcie drugiej strony to by nie trzeba była odrywać. Kontroler jest chyba po prostu pokryty tą czarną żywicą, żeby nie mieć do niego dostępu. Daję sobie rękę uciąć, ze to podrabiany syf . Tej czarnej żywicy czy cokolwiek to jest ciężko się pozbyć... Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi