maddx Opublikowano 3 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 Witam, Mam problem ze starszym laptopem na systemie Vista. Po postawieniu nowego systemu (używając partycji recovery laptopa) przy skanowaniu programem GMER pojawiła się informacja o możliwym rootkicie - Process (*** hidden *** ) [4] 83A58C10 Próbowałem skanować innymi narzędziami wykrywającymi rootkity i wirusy (m.in. tsskiller, mbar, aswMBR, hitmanpro, zoek, rootkit removal), ale żaden nic nie znalazł. Byłbym wdzięczny za jakiekolwiek wskazówki. Pozdrawiam. FRST.txt Addition.txt Shortcut.txt gmer.txt Odnośnik do komentarza
Miszel03 Opublikowano 4 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 W raportach brak oznak infekcji. Komentując zaś sam wynik z GMER punktujący niesprecyzowany ukryty proces (GMER niestety obcina dane), to nie jest wiadome czy to prawdziwy rootkit. Wg mnie to raczej fałszywy wynik i nie należny się nic przejmować (+ gdyby infekcja rootkit faktycznie była raczej widział bym jej oznaki z raportach, a już na pewno wykryły by ją użyte przez Ciebie skanery) . Odnośnik do komentarza
maddx Opublikowano 4 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 Bardzo dziękuje za pomoc. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi