Adalbert Opublikowano 30 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2016 Witam Jakiś czas temu w systemie Windows 7 wyskoczyła informacja o błędach na dysku i zalecenie jak najszybszej wymiany (niestety screenu ani dokładnej treści nie mam). Zrzuciłem więc dane, dysk wyzerowałem i zremapowałem za pomocą MHDD, ale chyba dalej nie nadaje się do korzystania. Przy uruchamianiu komputera pojawia się informacja o spodziewanym uszkodzeniu dysku. Spojrzycie na zdjęcia/screeny i powiecie, czy dysk nadaje się do kosza? Zamieściłem też screen SMART z programu CrystalDiskMark gdy dysk podłączyłem przez zewnętrzną obudowę. Z góry dziękuję i pozdrawiam Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 30 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2016 I tak po zerowaniu wygląda całkiem nieźle. Nikt Ci nie powie ile ten dysk popracuje, w każdym razie póki co sektorów niestabilnych nie ma, a ten komunikat to pewnie tylko na podstawie smart jest. Odnośnik do komentarza
Adalbert Opublikowano 30 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2016 A ilość realokowanych sektorów nie jest krytyczna? Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 31 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2016 Co rozumiesz przez słowo "krytyczna"? Odnośnik do komentarza
Adalbert Opublikowano 31 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2016 Czy zapisując dane na dysku (zakładając, że jego stan się nie pogorszy) jest szansa, że trafię na bad sector? Czy jak na razie wszystkie bad sectory zostały realokowane i o ile nie pojawią się nowe bad sectory, moje dane będą "bezpieczne"? Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 31 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2016 Wszystkie sektory w tzw. user area są obecnie sprawne. Sprawdź kontrolnie smart za tydzien, potem kolejny. Odnośnik do komentarza
Adalbert Opublikowano 1 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2017 OK, dziękuję za pomoc. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi