Rychwal Opublikowano 27 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2016 Witam.Mam następujący problem.Laptop Packard Bell Easy Note TE 69BM, który oryginalnie miał windowsa 8.1 smart screen (dowiedziałem się tego z microsoftu).Był uszkodzony system przy czym zainstalowany został windows 8 core.Laptop ma ukrytą partycję push button recovery gdzie jest obraz systemu tylko nie można uruchomić go. Czy macie jakieś pomysły jak to uruchomić?czy coś trzeba namieszać w reagentc i diskpart.Nie mogę sobie z tym poradzić.A ponieważ windows jest edycją producenta to core pro itp nie dają się aktywować.Mogę zamówić nośnik, ale to kosztuje 100zł oraz ponad tydzień czekania.Proszę o jakieś rady.Dołączam zdjęcia z reagenta i diskparta Odnośnik do komentarza
mirf Opublikowano 27 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2016 Witam Inny producent i sposób partycjonowania dysku ale może coś podpowie: http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2776974.html Odnośnik do komentarza
Rychwal Opublikowano 28 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 (edytowane) OK dzięki ale nie mogę się rozczytać w tym które partycje to które która jest oznaczona jako "s" a która jako "w" EDYCJA: Pomogło diskpartDISKPART> sel disk 0DISKPART> sel part 1DISKPART> assign letter=SDISKPART> format fs=NTFS quick label=SYSTEMDISKPART> sel part 4DISKPART> assign letter=WDISKPART> format fs=NTFS quickdism /Apply-Image /ImageFile:\\?\GlobalRoot\Device\Harddisk0\Partition5\RecoveryImage\install.wim /Index:1 /ApplyDir:W:\bcdboot W:\Windows /l pl-PL /s S: /f UEFIwpeutil reboot Temat zamykam Edytowane 28 Grudnia 2016 przez Rychwal Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi