Miszel03 Opublikowano 6 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2017 Jak wspomniałem w poprzednim poście profilaktycznie usunąłem wszystkie znalezione zagrożenia. OK. Czy będą jakieś dodatkowe instrukcje? Oprócz tego z czym czekam na pisacco, to już nic. Odnośnik do komentarza
Raptor Opublikowano 6 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2017 Ok. W takim układzie bardzo dziękuję za dotychczasową pomoc. Muszę jeszcze poczytać o dobrych programach antywirusowych, które mogły by mnie zabezpieczyć w przyszłości. Chyba, że możesz jakiś polecić. Odnośnik do komentarza
Miszel03 Opublikowano 7 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2017 Muszę jeszcze poczytać o dobrych programach antywirusowych, które mogły by mnie zabezpieczyć w przyszłości. Chyba, że możesz jakiś polecić. Właściwie to wszystko masz podane jak na tacy - Lista darmowych i komercyjnych programów zabezpieczających. Odnośnik do komentarza
Raptor Opublikowano 8 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2017 Czytałem ten wpis już wcześniej jednak dla mnie nie jest on tak jednoznaczny. Nie mniej jednak zdecydowałem się na instalację Bitdefendera. Po zainstalowaniu przeskanowałem wszystkie partycje i ku mojemu zaskoczeniu znalazło się kolejne 125 zagrożeń (screen). Wszystkie oczywiście od razu skutecznie usunąłem. Zagrożenia były zlokalizowane w folderze: C:\KVRT_Data\Quarantine\KVRTQ0000\ Dodatkowo Bitdefender znalazł 7 archiwów chronionych hasłem, a takich z pewnością nie tworzyłem na tym laptopie. Spróbuję je ręcznie wyszukać i również usunąć. Odnośnik do komentarza
Miszel03 Opublikowano 8 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2017 Znalazł je w kwarantannie KVRT, więc były już unieszkodliwione. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi