KuchtaPC2015 Opublikowano 19 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2016 Windows 10 po aktualizacji Anniversary Update ma problem z miganiem ekranu. Na YT można znaleźć opisane zjawisko pod nazwą flashing desktop. Po instalacji Windows utworzyłem standardowo główne konto MS administratorskie, chwilę potem lokalne standardowe. Z początku wszystko było ok, ale po którymś logowaniu zaczęły się problemy: Zamrożenie explorer.exe, restart lub zakończenie procesu powoduje od razu miganie ekranu, proces nagle pożera 61-68 % CPU i nie da się nic zrobić, prócz przełączenia na konto główne na którym zużycie procesora oscyluje 0-1% podczas bezczynności Ponowna próba utworzenia dodatkowego konta trwa tym razem dłużej niż powinno, w tle co jakiś czas pojawia się dźwięk jakby pojawiał się jakiś komunikat, po utworzeniu tego konta jest to samo. Nie ważne czy to lokalne czy MS, czy wbudowane Administrator Nie pomaga reinstalacja sterowników grafiki ani wyłączenie usług w Usługi (w msconfig także powinny być na liście ale ich niema) Usługa raportowania błędów systemu Windows Pomoc techniczna panelu sterowania Raporty i rozwiązania problemów W trybie awaryjnym problem nadal występuje na 2 koncie. Chwilowo dodatkowe konto usunąłem bo nie wiem jak rozwiązać ten problem i jestem zmuszony do korzystania z głównego konta z uprawnieniami administratora Jeśli ktoś wie jak ten problem rozwiązać i może sprawdzić u sb ewentualnie na maszynie wirtualnej to proszę o pomoc Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi