kamizia Opublikowano 17 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2016 Cześć, dzisiaj niechcący usunęłam pliki desktop.ini z folderu 'pulpit' i 'pobrane', niestety nie wiedząc, co to spowoduje. Nazwy owych folderów zmieniły się na angielskie. Jak stworzyć te pliki lub czy gdzieś mogę je znaleźć i wrzucić z powrotem do tych folderów? Mam Windowsa 8.1. Bardzo proszę o pomoc. Z góry dziękuję. Odnośnik do komentarza
DaWiHs Opublikowano 17 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2016 Nazwy owych folderów zmieniły się na angielskie. Chodzi o foldery "Pobrane" (na "Downloads") i "Pulpit" (na "Desktop")? I czy bez tych plików zmieniło się funkcjonowanie obu katalogów? Odnośnik do komentarza
kamizia Opublikowano 23 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2016 Chodzi o foldery "Pobrane" (na "Downloads") i "Pulpit" (na "Desktop")? I czy bez tych plików zmieniło się funkcjonowanie obu katalogów? Tak, chodzi dokładnie o te foldery. Nic więcej się nie zmieniło, ale wolę wszystko w jednym języku. Widziałam na forach, że da się to jakoś przywrócić, ale niestety wszystko dotyczyło innych folderów. Odnośnik do komentarza
apostrofy Opublikowano 30 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2016 (edytowane) Desktop.ini dla pobrane: [.ShellClassInfo]LocalizedResourceName=@%SystemRoot%\system32\shell32.dll,-21798IconResource=%SystemRoot%\system32\imageres.dll,-184 Desktop.ini dla pulpitu: [.ShellClassInfo]LocalizedResourceName=@%SystemRoot%\system32\shell32.dll,-21769IconResource=%SystemRoot%\system32\imageres.dll,-183[LocalizedFileNames]pinned.lnk=@explorer.exe,-722 Pliki utwórz systemowym notatnikiem, potem dla pulpitu / folderu pobrane z naciśniętym shiftem kliknij prawym przyciskiem myszy i z listy opcji wybierz: W wierszu poleceń wpisz komendę: attrib +s +h Desktop.ini Czynność wykonaj raz z poziomu pulpitu i raz z otwartego katalogu „Pobrane”. Edytowane 30 Grudnia 2016 przez apostrofy Odnośnik do komentarza
kamizia Opublikowano 30 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2016 Desktop.ini dla pobrane: [.ShellClassInfo] LocalizedResourceName=@%SystemRoot%\system32\shell32.dll,-21798 IconResource=%SystemRoot%\system32\imageres.dll,-184 Desktop.ini dla pulpitu: [.ShellClassInfo] LocalizedResourceName=@%SystemRoot%\system32\shell32.dll,-21769 IconResource=%SystemRoot%\system32\imageres.dll,-183 [LocalizedFileNames] pinned.lnk=@explorer.exe,-722 Pliki utwórz systemowym notatnikiem, potem dla pulpitu / folderu pobrane z naciśniętym shiftem kliknij prawym przyciskiem myszy i z listy opcji wybierz: W wierszu poleceń wpisz komendę: attrib +s +h Desktop.ini Czynność wykonaj raz z poziomu pulpitu i raz z otwartego katalogu „Pobrane”. Udało się! Dzięki wielkie! Ważne jest żeby zapisać ten plik w notatniku w rozszerzeniu "wszystkie pliki", wtedy zadziała komenda. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi