Noosfe Opublikowano 17 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2016 laptop mojej dziewczyny, twierdzi że coś zamula system, nie wiem ja z tego sprzetu nie korzystałem, ale nie chcę od razu partycji systemowej formatować, czy można prosić o sprawdzenie logów? Z góry dziękuję Addition.txt FRST.txt gmer.txt Shortcut.txt Odnośnik do komentarza
Miszel03 Opublikowano 17 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2016 W raportach brak oznak infekcji, widać jedynie szczątki po adware Lightzap. 1. Otwórz Notatnik w nim wklej: CloseProcesses:CreateRestorePoint: HKLM-x32\...\Run: [] => [X] ShellIconOverlayIdentifiers: [00avast] -> {472083B0-C522-11CF-8763-00608CC02F24} => Brak pliku SearchScopes: HKLM-x32 -> DefaultScope {ielnksrch} URL = U0 aswVmm; Brak ImagePath S3 MBAMSwissArmy; \??\C:\Windows\system32\drivers\MBAMSwissArmy.sys [X] Task: {59EB9752-6973-4DA6-937A-640E9669C1E2} - System32\Tasks\psv_GoodTech => /c regedit.exe /s "C:\ProgramData\Lightzap\BlueBam.reg" & del "C:\ProgramData\Lightzap\BlueBam.reg" & SCHTASKS /Delete /TN "psv_GoodTech" /F Task: {7AB1C037-B1CF-49DE-81ED-8CD7D92E4456} - System32\Tasks\psv_Voyawarm => /c regedit.exe /s "C:\ProgramData\Lightzap\Scot-Dox.reg" & del "C:\ProgramData\Lightzap\Scot-Dox.reg" & SCHTASKS /Delete /TN "psv_Voyawarm" /F Task: {E0D4BBE4-11ED-46E4-B799-E0C6EC4617A2} - System32\Tasks\psv_Rankcore => /c regedit.exe /s "C:\ProgramData\Lightzap\Soldom.reg" & del "C:\ProgramData\Lightzap\Soldom.reg" & SCHTASKS /Delete /TN "psv_Rankcore" /F Task: {E2FD6EDB-4AA8-4AD3-9B97-676DFAC1475B} - System32\Tasks\psv_Zenstatplus => /c regedit.exe /s "C:\ProgramData\Lightzap\Joyhome.reg" & del "C:\ProgramData\Lightzap\Joyhome.reg" & SCHTASKS /Delete /TN "psv_Zenstatplus" /F Task: {F7C9B877-AB18-42A9-A000-2F211B077CC3} - System32\Tasks\psv_Medfind => /c regedit.exe /s "C:\ProgramData\Lightzap\Trioplus.reg" & del "C:\ProgramData\Lightzap\Trioplus.reg" & SCHTASKS /Delete /TN "psv_Medfind" /F C:\ProgramData\Lightzap C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\iTunes\iTunes.lnk EmptyTemp: Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach. Plik zapisz pod nazwą fixlist.txt w folderze z którego uruchamiasz FRST. Uruchom FRST i kliknij w Napraw (Fix). Czekaj cierpliwie, nie przerywaj działania. Gdy Fix ukończy pracę, nastąpi restart systemu. W tym samym katalogu skąd uruchamiano FRST powstanie plik fixlog.txt. 2. Pobierz AdwCleaner uruchom go i kliknij szukaj, kiedy skanowanie zakończy się wydobądź z niego raport, znajduję się on w folderze C:\AdwCleaner. Raport zaprezentuj na forum. 3. Zrób nowy log FRST z opcji Skanuj (Scan) wraz z Addition i Shortcut. Dołącz też plik fixlog.txt. Odnośnik do komentarza
Noosfe Opublikowano 17 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2016 zrobione Addition.txt AdwCleanerC0.txt Fixlog.txt FRST.txt Shortcut.txt Odnośnik do komentarza
Miszel03 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 Na przyszłość: jeśli proszę o skan to proszę o skan, a nie o skan i dezynfekcje, ale niech już będzie. Wygląda to już w porządku, napisz jak wygląda sytuacja z Twojej strony. Skasuj ręcznie ten pusty skrót: C:\Users\Lenovo\Desktop\Kontynuuj instalację Windows 10 - instalator.lnk Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi