motionMixxx Opublikowano 13 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 Od wczoraj zaczęły się problemy z odtwarzaniem materiałów wideo w internecie (nieustanne buforowanie) następnie nie mogłem wcale wchodzić w pewne strony przez brak certyfikatów. Przeglądarki nie chciały pobierać plików exe wtyczka flash ulegała awarii ,dodam tez,że przy pierwszym odpaleniu GMER wykrył modyfikacje systemu podczas pre-skanowania po czym nie mogłem nić zrobić zatem po ponownym uruchomieniu komputera wykonałem skan który przebiegał bez żadnych alertów FRST.txt Addition.txt Shortcut.txt GMER.txt Odnośnik do komentarza
KuchtaPC2015 Opublikowano 13 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 To wina tej aktualizacji, odinstaluj ją i będzie po kłopocie Odnośnik do komentarza
motionMixxx Opublikowano 13 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 Niestety problemy występują nadal nie idzie korzystać z serwisu Twitch oraz YouTube,nie które witryny internetowe nadal nie odpowiadają(brak certyfikatu) dodatkowo pojawił się metalicznie zniekształcony dźwięk we wszystkich treściach audio Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 13 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 Próbowałeś Przywracania systemu sprzed tej aktualizacji? Odnośnik do komentarza
motionMixxx Opublikowano 13 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 Witam co ciekawe użyłem przywracania systemu ale do punktu po niej sam nie wiem po co... :/ zaś świeżo po ów aktualizacji byłem zdziwiony bo ochrona systemu była wyłączona a z tego co pamiętam już jakieś pół roku temu ratowałem się właśnie przywracaniem systemu i nie było problemu teraz nie mam pomysłów Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 13 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 teraz nie mam pomysłów http://www.thewindowsclub.com/problems-installing-windows-10-cumulative-update-kb3201845 Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 13 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 @motionMixxx To co zauważyłem ta poprawka na moich obu kompach wyłączyła ustawioną ochronę systemu i innych partycji oraz zresetowała wcześniej ustawione Zmienne środowiskowe. Wiedząc o tym (sprawdziłem po pierwszej instalacji) wszystko ustawiłem przezornie tak jak ma być. Odnośnik do komentarza
motionMixxx Opublikowano 13 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 sam jestem zszokowany,że ochrona systemu była wyłączona... obecnie włączyłem ją ponownie. Co ciekawe problemy z witrynami występują na firefoxie Edge działa trochę lepiej od lisa a na IE działa dosłownie wszystko... Próbowałem wcześniej przeinstalować lisa ale nadal jest to samo obecnie śledzę link podrzucony wyżej przez użytkownika @Zappa Odnośnik do komentarza
motionMixxx Opublikowano 13 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 Naprawiłem Lisa przez przywrócenie starego profilu po czym lis się zaktualizował... zaktualizowałem flash playera wyłączyłem windows update za pomocą wskazówek użytkownika @Rucek z wątku https://www.fixitpc.pl/topic/27603-windows-10-botnet/page-2 Obecnie jest ok Lis nie szaleje działa wszystko poprawnie dźwięk wrócił do normy jedynie ESET mi sypie,że system jest nie aktualny i ciekawe czemu każe mi instalować sterowniki Intela gdzie są zainstalowane najnowsze jakie znalazłem... Odnośnik do komentarza
KuchtaPC2015 Opublikowano 13 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 wgraj nową (14393.576) x86: http://download.windowsupdate.com/c/msdownload/update/software/secu/2016/12/windows10.0-kb3206632-x86_e7aaa968cae82cf0f798c16cda60994a9682d297.msu x64: http://download.windowsupdate.com/d/msdownload/update/software/secu/2016/12/windows10.0-kb3206632-x64_b2e20b7e1aa65288007de21e88cd21c3ffb05110.msu Odnośnik do komentarza
motionMixxx Opublikowano 13 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 co ciekawe trzeba włączyć Windows update aby można było to ręcznie zainstalować Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi