zarzeka Opublikowano 2 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2016 Witam. Przymierzam się do wykonania obrazu systemu zlokalizowanego na tradycyjnym dysku HDD i przeniesienia go na dysk SSD. Jako, że w tej chwili w używanym systemie na HDD mam zainstalowane bazy danych oprogramowania do obsługi hotelu, a nowa instalacja w czystym systemie na razie nie wchodzi w grę, podjąłem właśnie taki pomysł. I tutaj mam pytanie do osób z praktyką takiego przenoszenia. Czy wykonując obraz dysku i wrzucając go na inny dysk, a potem uruchamiając system z nowego dysku mogę napotkać jakieś problemy z poprawnym odpaleniem systemu? Jakie oprogramowanie wykorzystać do takiego przeniesienia? Dysk HDD na którym w tej chwili jest system to dysk 500GB, natomiast chcę zakupić 750GB dysk SSD. Czy różnice w wielkości dysków mogą mieć w tej proporcji znaczenie? Z góry dziękuję za pomoc i odpowiedź na moje pytania. Mile widziane dodatkowe wskazówki, które mogą mi pomóc w realizacji mojego zamierzenia Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 2 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2016 Czy wykonując obraz dysku i wrzucając go na inny dysk, a potem uruchamiając system z nowego dysku mogę napotkać jakieś problemy z poprawnym odpaleniem systemu? Jakie oprogramowanie wykorzystać do takiego przeniesienia? Problemów nigdy nie da się wykluczyć.Ale nie powinno ich być z uwagi na taką samą konfigurację sprzętową. Do wykonania obrazu możesz użyć np. EASEUS Todo Backup http://traxter-online.net/easeus-todo-backup-kompleksowy-sposob-na-kopiowanie-dyskow-i-partycji/ Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi