CWANIAK Opublikowano 11 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2016 Witam, Przedwczoraj, przez pomyłkę zaktualizowałem sterowniki karty graficznej - po ponownym uruchomieniu komputera - przestał działać dźwięk, a system nie wykrywa urządzeń audio. Prawdopodobnie w sobie znany sposób zniknęły wszystkie sterowniki w tym zakresie. Mam kartę dźwiękową zintegrowana model to K9N6SGM-V. Dodam że na 100% to nie wina sprzętu ponieważ po przepięciu głośników do laptopa okazuje się, że działają, więc to też nie jest problem jakiegoś popsutego kabla etc. Usiłowałem doinstalować sterowniki do dźwięku (zapewne źle wybrałem wersję), ale nic to nie dało. Odnośnik do komentarza
Raciawelli Opublikowano 11 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2016 Przywracanie systemu przed instalacją nieodpowiedniego sterownika powinno pomóc. Masz taki punkt? Sprawdź ( Start > Wszystkie programy > Akcesoria > Narzędzia systemowe > Przywracanie systemu. Pamiętaj zaznaczyć "pokaż więcej punktów przywracania") Odnośnik do komentarza
CWANIAK Opublikowano 11 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2016 W tym problem że sa tylko punkty z dzisiejszego dnia a aktualizowałem 7.11 :/ Odnośnik do komentarza
Raciawelli Opublikowano 11 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2016 ok, zrób logi FRST [klik] Odnośnik do komentarza
CWANIAK Opublikowano 12 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2016 O to opcje o które prosiłeś Shortcut.txt Addition.txt FRST.txt Odnośnik do komentarza
Raciawelli Opublikowano 12 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2016 masz trochę bałaganu w sterownikach po usunięciu Avasta. Musisz to doczyścić za pomocą dedykowanego oprogramowania do usuwania pozostałości po tym antywirusie. [klik] Usuń sterowniki karty graficznej i dźwiękowej i zainstaluj nowe. Usuń tymczasowo Daemon tools lite i wykonaj nowe logi. Dodam tylko, że masz uszkodzoną usługę winmgmt odpowiedzialną za urządzenia i punkty przywracania systemu. Zapewne też kilka innych problemów, bo widzę, że ComboFix był w użyciu. Postaram się przygotować instrukcję naprawczą, ale może to trochę potrwać. Odnośnik do komentarza
CWANIAK Opublikowano 12 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2016 Ok dzieki postaram sie zrobic to co radzisz. i mam pytanie czy podeslal bys nowe sterowniki ? Nie zbyt ogarniam ten temat a nie chce nic popsuć :/ Po 20 minutach szukania programu zabezpieczającego stwierdzam że go nie ma na komputerze. Nie wiem dlaczego. Odnośnik do komentarza
Raciawelli Opublikowano 12 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2016 Nie mam wystarczająco dokładnego spisu twoich urządzeń. Najprościej chyba będzie jeśli zainstalujesz ten program [klik]. Jest dość dobry. Pamiętaj by uważać przy jego instalacji, by nie wkradło się żadne zbędne oprogramowanie. Odinstaluj stare sterowniki > restart > użyj tego oprogramowania > restart > odinstaluj to oprogramowanie Avasta już nie ma na twoim komputerze, został odinstalowany przez panel sterowania, ale jego resztki (wpisy w rejestrze itp.) dalej są w systemie. Postępuj zgodnie z instrukcją do której link dałem w poprzednim komentarzu, a wszystko powinno pójść sprawnie. Nie musisz wskazywać ścieżki dostępu, po prostu wybierz z listy Afast Free i kliknij uninstall. Przy okazji, usuń chrome, masz go w wersji developerskiej, prawdopodobnie podmieniony przez malware. Usuń i jeśli potrzebujesz, zainstaluj na nowo Odnośnik do komentarza
CWANIAK Opublikowano 12 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2016 wszystko jasne tylko problem w tym że nie mogę znaleść programu zabezpieczającego, i czy jak odinstaluje stare sterowniki to odrazu użyć tego oprogramowania czy najpierw zainstalować nowe ? Dodam że po pobraniu sterowników do karty graficznej nie da sie ich zainstalować:/ Odnośnik do komentarza
Raciawelli Opublikowano 12 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2016 obra, usunę to w skrypcie. Po odinstalowaniu sterowników o których mówiłem po prostu uruchom driver booster, on już za ciebie pobierze i zainstaluje wszystkie potrzebne sterowniki. Odnośnik do komentarza
CWANIAK Opublikowano 12 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2016 Po użyciu tego programu i zainstalowaniu wszystkich sterowników nadal wystepuje ten sam problem :/ Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi