Figi Opublikowano 29 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2016 Witam. Nie jestem pewien, czy to odpowiedni dział, jeśli nie to proszę o przeniesienie. Mój problem to wieczne szukanie aktualizacji windows. Po instalacji nowego windowsa, wszystkich sterowników, przystąpiłem do win update. Za 1 razem znalazł pare sztuk, zostały one zainstalowane poprawnie (chyba), reset kompa i ponowne szukanie trwa wieczność. Max testowałem 2 dni. Próbowałem metodę z forum, ręczną instalację z wcześniejszym zatrzymaniem usługi update: Windows6.1-KB3020369-x86 Windows6.1-KB3172605-x64 Niestety pojawia się komunikat: "ta aktualizacja jest zbędna na twoim komputerze". Próbowałem też starej metody, tj. wyczyszczenie katalogu SoftwareDistribution i ponowne szukanie. Folder za każdym razem rósł do ok. 0,98GB i nic więcej. Przesyłam skany z FRST i skrina z aktualnie zainstalowanymi aktualizacjami. Jak potrzeba, to mam też zapisane wyczyszczone rejestry z CClinera, ale były one robione po próbach aktualizacji. Proszę o pomoc, ponieważ bez tego nie mogę zainstalować niektórych programów, a niektóre nie działają poprawnie. Addition.txt FRST.txt Shortcut.txt Odnośnik do komentarza
Raciawelli Opublikowano 29 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2016 Masz system 64 bitowy, więc aktualizacja KB3020369 również musi być x64. Wejdź [klik], pobierz plik "All supported x64-based versions of Windows 7" i z jego pomocą przeprowadź aktualizację, a potem KB3172605-x64 którą już masz. Odnośnik do komentarza
Figi Opublikowano 29 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2016 fakt nie wiem jak tego nie zauważyłem. Dzięki wielkie działa teraz. Sprawdzę jutro czy aktualizacje tez... Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi