pidzejson Opublikowano 27 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2016 Witam Jak w temacie mam problemy, które są konsekwencją obecności pliku uc.exe, a przynajmniej tak mi się wydaje ale od początku. Zorientowałem się, że jest jakiś problem z laptopem ponieważ kursor myszy cały czas wyglądał jak w trakcie pracy (obracające się kółeczko). Próbując zlokalizować źródło problemu udało mi się dotrzeć do pliku uc.exe i zacząłem szukać rozwiązania problemu. Kolejnym objawem był brak połączenia z internetem. Laptop łączył się z ruterem ale nie było dostępu do internetu, na drugim komputerze internet działał prawidłowo. Na laptopie nie było zainstalowanego programy antywirusowego, jedynie uruchomiony był Windowe Defender. Zainstalowałem avasta, którego skan wykrył zagrożenia (niestety nie zapisałem logów ze skanu) i je usunął. Jednak niewiele to pomogło. Kolejnym programem, którym próbowałem coś naprawić był anti-malware (log w załączniku), po restarcie na pierwszy rzut oka wszystko wyglądało ok, połączenie z internetem wróciło, jednak nie otwierał się start i pasek powiadomień z prawej strony. Po uruchomieniu przeglądarki internetowej, oprócz stron z ostatniej sesji, pojawiały się dwie nowe karty z adresami: hxxp://0.0.0.0 oraz hxxp://0.0.0.1 Nadeszła więc pora na adw-cleanera (log również w załączniku), który również wykrył kolejne problemy jednak przy próbie naprawy nic się nie działo. Wyglądało to tak jakby program się zawiesił, nie było postępu w naprawie, a przy próbie wyłączenia programy pojawiał się komunikat o zamknięciu programu i kończyło się na wyłączeniu lapropa przez przytrzymanie przycisku zasilania. Nadeszła więc pora na zwrócenie się o pomoc do specjalistów stąd ten post. Niestety próba wykonania skanu FRST64 nie powiodła się, program nie uruchamiał się, wykonałem wszystkie próby wyłączenie antywirusa, zmianę nazwy pliku, tryb awaryjny, dopiero skan w winre się udał i jego log również w załączniku. Chyba niczego nie pominąłem i mam nadzieję, że uda się coś z tym zrobić. Pozdrawiam w cierpliwym oczekiwaniu :-) Temat do usunięcia niestety skończyło się na reinstalacji systemu. Pozdrawiam AdwCleanerS3.txt FRST.txt malwarebytes anti-malware log.txt Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi