Skocz do zawartości

Opera otwiera zakładki 0.0.0.0 i 0.0.0.4 , nie można odnowić połączenia sieciowego z NAS

Jerko

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Na wstępie powiem, że to nie mój komputer, staram się pomóc znajomej więc nie znam całej historii problemu. Problemy zaczęły się jakiś czas temu, myślę że po ściągnięciu paru programów z różnych źródeł. Najpierw przeglądarka zmieniła stronę startową w chromie (na jakiś serch... coś tam- niestety nie pamięta), wtedy znajoma wywaliła chroma i zainstalowała operę. W operze otwierają się zakładki z wpisanym adresem 0.0.0.0 i 0.0.0.4. Skanowała system programem adwcleaner i najpierw usunął jej 90 zagrożeń, a potem znajdował 30 parę i tych już nie usuwał. Przeskanowała esetem smart security - znalazł i usunął 10 wirusów/trojanów, jednak nadal co jakiś czas pokazuje się komunikat o jakimś trojanie, sam go jednak nie widziałem więc nie wiem jaki to trojan.

Największy problem to rozłączenie dysku z mapowanego z serwera NAS. Z mapowany dysk przestał działać, odłączyłem go i teraz nie jestem w stanie połączyć się w sieci lokalnej z tym Nas-em. Zdalnie na niego wchodzę bez problemu i z innych komputerów też. Nie mogę też dostać się na inne komputery w tej sieci lokalnej z poziomu tego komputera. Nie wiem czy to ma związek, ale tak czy inaczej trzeba go najpierw wyczyścić.

Mogę dosłać logi ze skanowania eseta i adwcleanera jeśli potrzebne.

Tak więc bardzo proszę o pomoc i czekam na instrukcję.

EDIT: Dodane 2 ostatnie logi ze skanowania i akcji adwcleaner.

Addition.txt

FRST.txt

GMER.txt

Shortcut.txt

AdwCleanerC7.txt

AdwCleanerC8.txt

AdwCleanerS10.txt

AdwCleanerS11.txt

Edytowane przez Rucek
Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.