xKol1 Opublikowano 25 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2016 MOBO: GA-990-FXA-UD5CPU: AMD Fx8320e @ 4.5GHzZasilacz: Coolermaster 600WRAM: HyperX 2x4GB 1600MHzObudowa: Zalman Z3Chłodzenie: Thermalright Macho Rev. BGPU: Radeon HD4850 Podkręciłem procesor na 4.5 GHz. Mam pytanie co do wyników testów. Niby testowałem stabilność przez godzinę programem aida64 i wszystko było ok. Temperatura nie przekraczała 56 stopni, natomiast temperatura rdzenia wynosiła 46 stopni. W spoczynku temperatura procesora wynosi 45 stopni, natomiast temp. rdzenia 40 stopni, czy to dobrze? Program HWmonitor Czy wszystko ok jest na tych screenach? Wiem, ze to tylko 7 minut, jak będzie trzeba to zrobie wiecej, tylko napiszcie proszę (program OCCT) Dodam, że w programie CPU-Z Vcore skacze do 1.385. (???) Edit: Gdy włącze komputer to przez pierwsze ~2 minuty wszystko skacze jak szalone. Napięcia, temperatury, obroty (nawet o 100RPM w ciagu 2 sekund). Później wszystko w sumie tak jak opisałem wyżej, lecz VIN5 po teście OCCT skacze ciągle. Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 25 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2016 Ten test jest kompletnie nie miarodajny, przecież nawet procka nie obciążyłeś.... to jak chcesz żeby on się grzał? Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi