sadmas Opublikowano 22 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2016 Witam, bardzo prosiłbym o sprawdzenie logów, chrome czy tez firefox tak mi zamulają że nie chce się przeglądać, a laptop wydaje mi się nie taki najgorszy jak do internetu: Procesor Intel® Core i5 CPU M 430 @ 2.27GHz Pamięć (RAM) 4,00 GB Grafika AMD Mobility Radeon HD 5000 Series Z góry dziękuję za pomoc. Addition.txt FRST.txt Shortcut.txt Odnośnik do komentarza
Anonim9 Opublikowano 24 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 Czy wykonujesz bieżącą konserwację swego laptopa? Ile masz programów antywirusowych? Odnośnik do komentarza
sadmas Opublikowano 24 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 Czy wykonujesz bieżącą konserwację swego laptopa? Ile masz programów antywirusowych? Konserwacja w sensie czyszczenie czy programowo? Jezeli o pierwsze to nie za często, ostatnio jak padł mi dyski czyli około 3 m-ce temu. System jest dosyć świeży (2-3m-ce) i raczej staram się go nie zasmiecać, a antywirus to tylko Kaspersky. Odnośnik do komentarza
Anonim9 Opublikowano 24 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 Jednak niezbędna jest zwykła, okresowa konserwacja laptopa: 1. W Menu Start wpisz w Wyszukaj programy i pliki > Oczyszczanie dysku. Otwórz z PPM i kliknij Uruchom jako administator > potem wskaż do oczyszczenia dysk C i tak dalej.... 2. We Właściwościach systemu otwórz Ochronę systemu i w opcji Konfiguruj usuń punkty przywracania, a potem ustaw maksymalne użycie dysku przez ochronę systemu na 5% . Na końcu utwórz nowy punkt przywracania, bo warto taki mieć. 3. Zainstaluj CCleaner, CleanJet lub Odkurzacz i nimi wykonuj czyszczenie, to bezpieczne programy. Ja używam Odkurzacz z oczyszczaniem podstawowym w ustawieniach domyślnych.. 4. Usuń czyli odinstaluj zbędne programy, sam zobaczysz ile tego jest. Także programy do wykonania w danej chwili konkretnych zadań jak Malwarebytes AntiMalware, SpaceSniffer i itp. po wykonaniu pracy usuń, jak będą ponownie potrzebne to znowu je pobierzesz... 5. Niektóre programy zastąp "lżejszymi". Np. Adobe Reader 11 zastąp Sumatrą PDF ... 6. Wykonuj nawet defragmentatorem systemowym defragmentację dysku gdy przekracza 5%. Ja używam stary, bezpieczny Auslogics Disk Defrag wersja 3.5 7. Aktualizacji swoich najważniejszych programów wykonuj co 3-5 wersję. Starą wersję dokładnie odinstaluj, a nową instaluj na "czysty system". PS. Powyższe czynności warto raz w miesiącu w ramach konserwacji wykonywać, a czyszczenie CCleanerem co 3-5 dni po zakończeniu pracy z laptopem..... PS. Proponuję wykonać powyższe. A specjaliści przeanalizują Twoje raporty.... Odnośnik do komentarza
sadmas Opublikowano 24 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 Ok, dzięki za rady, zastosuję się, do czyszczenie uzywam your uninstalera. Odnośnik do komentarza
Anonim9 Opublikowano 25 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2016 Ok, dzięki za rady, zastosuję się, do czyszczenie uzywam your uninstalera. Na marginesie - Yor uninstaler to program do odinstalowywania programów (p.4 porady), a nie do czyszczenia. A czyszczenie to punkt 1, 2, 3 mojej porady Odnośnik do komentarza
sadmas Opublikowano 29 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2016 Nic to niestety nie pomogło, jak było tak jest, ktoś coś ? Odnośnik do komentarza
Raciawelli Opublikowano 29 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2016 usuń JDownloader 2, Malwarebytes Anti-Malware (Kaspersky wystarczy), jeśli nie używasz to Raptr i Plays TV. Zaktualizuj sterownik urządzenia "Realtek PCIe GBE Family Controller". Masz dużo błędów kontrolera osadzonego z ostatnich dni. Sprawdź czy jest dostępna nowa wersja BIOS i zaktualizuj go. Odnośnik do komentarza
sadmas Opublikowano 29 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2016 usuń JDownloader 2, Malwarebytes Anti-Malware (Kaspersky wystarczy), jeśli nie używasz to Raptr i Plays TV. Zaktualizuj sterownik urządzenia "Realtek PCIe GBE Family Controller". Masz dużo błędów kontrolera osadzonego z ostatnich dni. Sprawdź czy jest dostępna nowa wersja BIOS i zaktualizuj go. JD2 musowo? Korzystam z niego dosyć często. Resztę usunąłem, sterownik zaktualizowałem, BIOSu nowego nie ma, mam najnowszy. A co znaczy " dużo błędów kontrolera osadzonego z ostatnich dni"? Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi