gruby Opublikowano 23 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2011 Cześć zastanawia mnie czy można wyłączyć albo zmniejszyć priorytet dla pliku trustedinstaller jest to plik odpowiedzialny za windows update i zużywa dużo pamieci. Zastanawia mnie ponieważ program TuneUp w optymalizacji czasu rzecz sugeruje aby zmniejszyć czas reakcji tego pliku Odnośnik do komentarza
Flavius Opublikowano 23 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2011 Cześć zastanawia mnie czy można wyłączyć albo zmniejszyć priorytet dla pliku trustedinstaller jest to plik odpowiedzialny za windows update i zużywa dużo pamieci. Zastanawia mnie ponieważ program TuneUp w optymalizacji czasu rzecz sugeruje aby zmniejszyć czas reakcji tego pliku Nie. TrustedInstaller=Instalator modułów systemu Windows - oprócz za Windows Update (instalowanie łat ściśle do systemu) jest on także odpowiedzialny za działanie narzędzia SFC i za instalację/deinstalację dodatków w "Włącz lub wyłacz funkcje systemu Windows'. Oprócz w trakcie pobierania aktualizacji lub uruchamiania narzędzia SFC lub włączania czegokolwiek w aplecie "Włącz lub wyłacz funkcje systemu Windows' TrustedInstaller nie powinien pojawić się na liście procesów - domyślne ustawienie tej usługi to Ręczny (wyłączony) Możesz przestawić usługę Windows Update na Ręczny (wyłączony) żeby instalować łaty tylko i wyłącznie na twoje własne życzenie. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi