Rychwal Opublikowano 22 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2011 Witam otóż ostatnio bawiłem się troszeczkę moim zabytkowym komputerem i wyłączałem pewne usługi itd. Przy okazji wszedłem w narzędzie gpedit i z menu start usunąłem pomoc techniczna, ulubione itp. Wszystko pięknie, ładnie dopóki nie wyłącze komputera, po ponownym uruchomieniu wszystkie te zakładki się pojawiają, a jak wejdę w gpedit to po jakimś czasie znowu znikają, aż do restartu. O co chodzi tutaj? Jakieś podpowiedzi? Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 22 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2011 Przy okazji wszedłem w narzędzie gpedit i z menu start usunąłem pomoc techniczna, ulubione itp. Nigdy nie robiłem tego przez gpedit.msc. Zawsze tak: PPM na Start > Właściwości > Dostosuj>Zaawansowane i tam odznaczałem poszczególne rzeczy Odnośnik do komentarza
Rychwal Opublikowano 22 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2011 No teraz nawet jak tam wejdę to mam je odznaczone. Przez gpedit: Konfiguracja użytkownika -> szablony administracyjne -> Menu start i pasek zadań no i ustawiałem sobie tam to wszystko. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 22 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2011 No teraz nawet jak tam wejdę to mam je odznaczone. To w końcu jak jest - znika po restarcie znowu? Odnośnik do komentarza
Rychwal Opublikowano 22 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2011 Znika po restarcie jak wejdę w gpedit. A tam mam cały czas skonfigurowane co ma być włączone a co wyłączone. Jak uruchomię komputer to mam te wszystkie funkcje pomimo, że są wyłączone w zasadach grupy. Jak ręcznie uruchomię gpedit to wtedy dopiero jakby się on aktywował i wszystko to co ma zniknąć to znika, aż do restartu. No teraz nawet jak tam wejdę to mam je odznaczone. Tutaj chodziło mi o to że odznaczone mam w tych właściwościach menu start, o których Ty pisałeś. Czyli PPM na Start > Właściwości > Dostosuj>Zaawansowane Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 23 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2011 Przy okazji wszedłem w narzędzie gpedit i z menu start usunąłem pomoc techniczna, ulubione itp. Może pokaż co Ty tak właściwie w polisach w rejestrze masz. Otwórz Notatnik i wklej w nim: regedit /e log1.txt HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer regedit /e log2.txt HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer Z menu Notatnika > Plik > Zapisz jako > Ustaw rozszerzenie na Wszystkie pliki > Zapisz jako LIST.BAT > Uruchom ten plik W folderze, z którego uruchomisz BAT, powstaną dwa pliki tekstowe. Przeklej ich zawartość do posta. . Odnośnik do komentarza
Rychwal Opublikowano 23 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2011 (edytowane) Witam ponownie. Otóż logi wyglądają następująco. Zaraz po włączeniu komputera: log1.txt log2.txt A później jeszcze raz zrobiłem logi po tym jak włączyłem gpedit i sprawdziłem czy są włączone te usługi: po wejściu w gpedit log2.txt po wejściu w gpedit log1.txt I teraz już sam nie wiem o co chodzi ponieważ to jest a później znika. Wiem, że mogę ręcznie dodać te nowe wartości DWORD, ale to chyba powinien za mnie zrobić gpedit i automatycznie dodać to do rejestru. EDIT: Zaczęło wreszcie to normalnie się zachowywać. Nie wiem czemu tak się działo, ale niech to zostanie zagadką Grunt, że teraz jest dobrze. Pozdrawiam i dzięki za ruch w tym temacie. Temat do zamknięcia. Edytowane 25 Lutego 2011 przez Rychwal Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi