only4me Opublikowano 2 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2016 Witam Nie bardzo wiedziałem jaki tytuł podać do moich problemów. problem.... Dawno dawno temu ( jak monitory były jeszcze czarno białe...) profil główny zaczął "mulić" mulił do tego stopnia ze stworzyłem drugi i pracowałem na nim około 2 lata. teraz załapało się tyle dziadostwa że każdy następny profil już był zamulony. kilkudniowe działania skanerami on line, antywirami wszelkiej maści w trybie awaryjnym i normalnym na każdym z profili usuwało duuuużo ale nie zmieniało zamulenia totalnego. otwieranie IE trwa godzinami ale też zdarza się otwieranie szybkie, za każdym razem pyta czy chcę żeby IE został moją domyślną przeglądarką, na jednym z profili pyta czy przywrócić poprzednią sesję przeglądania i za chwilę zawiesza IE bez względu na to co zrobię, poczta w outloku też godzinami się ściąga a teraz wyszło że się usunęła. nie daje mi instalować nic nowego ( wybiórczo-jedne programy daje inne nie) pokazując komunikat "klient nie ma wymaganych uprawnień. . Komp nie wyłącza się normalnie tylko wisi na "trwa wylogowywanie". Za ciekawostek jest jeszcze powstanie nowego profilu którego nie zakładałem......mam nadzieję że cokolwiek przybliżyłem logi załączam ale ..... gmer nie daje zaptaszkować żądanych okienek więc logi na razie z tego co się dało - usługi, rejestr, pliki moduły procesy biblioteki . Jeżeli jest taka możliwość to dam dostęp zdalny. P.S. Dopiero jak zacząłem walkę zobaczyłem że Picasso odeszła od poprzedniego forum. Pomagałaś mi jeszcze z 10 lat temu ( boże jaki ja stary jestem) i robiłaś i robisz kawał dobrej roboty Pytanie "z czapy" - źle wpisałem nicka podczas rejestracji da się zmienić albo dołożyć dwie literki z przodu? zamiast ly4me powinno być only4me. Pozdrawiam Addition.txt FRST.txt Shortcut.txt gmer.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 2 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2016 Temat przenoszę do działu Windows, nie ma oznak by przyczyną była infekcja. Natomiast problem może tworzyć właśnie operacja związana ze skanerami... Tu jest przeinwestowane oprogramowanie zabepieczające i dziwić się można, że system w ogóle się uruchamia. Katastrofa, aktywnie działają usługi i sterowniki: 360 Total Security, AVG, ESET Smart Security, Panda Antivirus, SecureAPlus. AVG i ESET nie zostały poprawnie odinstalowane, nie ma już ich wejść na liście programów, ale są aktywne tak jakby były w pełni zainstalowane. Rozpocznij od deinstalacji wszystkich programów zabezpieczających. Po przewietrzeniu gruntu potem sobie przywrócisz jeden wybrany: 1. Próba standardowych deinstalacji, po jednym na raz, a po każdej deinstalacji restart systemu: - Przez Panel sterowania: 360 Total Security, Malware Hunter 1.20.0.36, Panda Free Antivirus, Panda Cloud Cleaner. - Z poziomu Menu Start uruchom poniższy deinstalator: Shortcut: C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\SecureAge\Uninstall SecureAPlus.lnk -> C:\Program Files\SecureAge\Whitelist\uninst_SecureAPlus.exe (SecureAge Technology) Jeśli coś stawi opór, nie próbuj usuwać na siłę, poniższy punkt zaradzi przynajmniej na część wymienionych. 2. Następnie wejdź w Tryb awaryjny Windows i po kolei zastosuj następujące usuwacze: Avast Uninstall Utility, AVG Remover, ESET Uninstaller, Panda Generic Uninstaller. 3. Wejdź z powrotem w normalny tryb i zrób nowe logi z FRST. I będziemy doczyszczać różne odpadkowe wpisy. Opisz też czy po przeprowadzonych działaniach jest poprawa w funkcjonowaniu systemu. P.S. Dopiero jak zacząłem walkę zobaczyłem że Picasso odeszła od poprzedniego forum. Pomagałaś mi jeszcze z 10 lat temu ( boże jaki ja stary jestem) i robiłaś i robisz kawał dobrej roboty Cieszę się że znalazłeś moje nowe podwórko. Lat tyle upłynęło, że uwierzyć nie można w to. A jaka ja stara jestem. Pytanie "z czapy" - źle wpisałem nicka podczas rejestracji da się zmienić albo dołożyć dwie literki z przodu? zamiast ly4me powinno być only4me. Zrobione. Zmieniłam tylko nazwę wyświetlaną, login nadal stary. Jeśli login też ma być zmieniony, daj znać. Odnośnik do komentarza
only4me Opublikowano 2 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2016 Witam Ta nadproduktywność to wynik rozpaczy Pousuwałem co się dało logi poniżej. Czy logi mam robić na każdym profilu czy na jednym wystarczy? Pozdrawiam Addition.txt FRST.txt Shortcut.txt Odnośnik do komentarza
only4me Opublikowano 2 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2016 Z ciekawostek - nie da się odpali0ć gier windowsowych, na jednym z profili IE pokazuje komunikat żeby przywrócić poprzednią sesję i zawiesza się, the bat nie otwiera się pisząc że klient nie ma uprawnień, a outlok zniknął szukam dalej anomalii. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi