szopen64 Opublikowano 22 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2011 (edytowane) Witam. Nie dawno przez nieuwagę zainstalowała mi się w przeglądarce CometBird jakaś rosyjska wyszukiwarka QIP.RU. Mimo że praktycznie ją odinstalowałem z dodatków nadal uruchamia się jako domyślna, w ustawieniach jako domyślna jest Google ale Google mogę uruchomić tylko z paska Toolbar. Jak to dziadostwo usunąć na stałe? Przedstawiam logi z OTL. Extras.TxtPobieranie informacji ... OTL.TxtPobieranie informacji ... Gmer.txtPobieranie informacji ... Edytowane 22 Lutego 2011 przez Landuss Logi nie wykazują infekcji, temat zmienia dział Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 22 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2011 W logach z OTL nie będzie to pokazane, toteż raporty akurat w tym przypadku na nic. CometBird wprawdzie bazuje na Firefox, ale to jest osobny twór i jego konfiguracja nie jest skanowana przez OTL. Spróbuj wyresetować maszyny wyszukujące w awaryjnym trybie CometBirda (skrót w Menu Start): Odnośnik do komentarza
szopen64 Opublikowano 22 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2011 Niestety nie pomogło, w dalszym ciągu w pierwszej kolejności uruchamia się QIP.RU. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 22 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2011 W pasku adresów wpisz about:config i na szukanie daj słowo search. To powinno zwrócić większość wartości związanych z wyszukiwarkami oraz keyword.URL. Z prawokliku zacznij resetować do poziomu domyślnego te wartości, które kierują do qip. Po akcji przeładuj przeglądarkę. EDIT: Możesz też wyszukiwać na qip.ru. Odnośnik do komentarza
szopen64 Opublikowano 22 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2011 No to zrobiło się ciekawie, wpisy jak na foto zresetowałem i po ponownym uruchomieniu przeglądarki owa felerna wyszukiwarka w dalszym ciągu sobie w najlepsze działa jak działała mimo że żadnego wpisu w about:config już nie ma. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 22 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2011 Z adresu about:support skopiuj wszystko do schowka, zapisz notatnikiem i dodaj jako załącznik do posta. Zrób screeny z about:plugins. Cytat EDIT: Możesz też wyszukiwać na qip.ru. Przeszukałeś about:config według tego? Odnośnik do komentarza
szopen64 Opublikowano 22 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2011 (edytowane) Ustawiłem szukanie na qip.ru i znalazło jeszcze jeden łańcuch który usunąłem, po zresetowaniu przeglądarki jest już uruchamianie google a nie qip.ru czyli jest wszystko OK. Screeny już chyba zbędne ale jak zrobiłem raport z about:support to go podaję, myślę że problem rozwiązany i temat można zamknąć, dzięki wielkie za pomoc. about.txtPobieranie informacji ... Edytowane 22 Lutego 2011 przez DawidS28 Ok, zamykam. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi