tarald20 Opublikowano 23 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2016 Witam Wyskakują mi samoistnie okna w chromie najczęściej boc.vanitiestetrameters.com Skanowałem już adwcleaner , marwalebytes, i kasperskim ale niewiele to pomogło. Był bym wdzięczny za pomoc w usunięciu tego badziewia. Poniżej logi z FRST Addition.txt FRST.txt Shortcut.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 23 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2016 W raportach brak oznak jawnej infekcji. Podaj na jakich stronach występują te reklamy, podczas otwierania jakich adresów URL. Przy okazji, jest tu zainstalowany i ustawiony jako domyślna przeglądarka Maxthon. Ostatnio związany z aferą z naruszeniami prywatności: KLIK. Odnośnik do komentarza
tarald20 Opublikowano 23 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2016 otwieram np wp i po paru sekundach od załadowania strony otwiera nie nowa karta z boc.vanitiestetrameters.com Przegladarka odinstalowana Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 23 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2016 W Chrome jedno z ostatnich doinstalowanych rozszerzeń to: CHR Extension: (Weight Calc) - C:\Users\domowy\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default\Extensions\bbnbknbcaebfkmfakfdjjpndfcekpolb [2016-09-10] Nie jestem w stanie go znaleźć w Chrome Web Store, co wygląda mocno podejrzanie. Odinstaluj to rozszerzenie i podaj czy widzisz zmiany. Odnośnik do komentarza
tarald20 Opublikowano 23 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2016 Niestety problem nadal występuje Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 23 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2016 W raportach nic więcej nie widać. W związku z tym, jeśli jedyna przeglądarka w której jest problem to Chrome, modyfikacja może być w miejscu niewidocznym dla FRST (np. zmodyfikowany plik globalny resources.pak lub modyfikacja rozszerzeń). Proponuję przeinstalować przelądarkę wg tych kroków: Jeśli potrzebne, wyeksportuj zakładki: CTRL+SHIFT+O > Organizuj > Eksportuj zakładki do pliku HTML. Zresetuj synchronizację (o ile włączona), by z serwera Google nie załadowały się złe ustawienia: KLIK. Odinstaluj Google Chrome. Przy deinstalacji zaznacz Usuń także dane przeglądarki. Zainstaluj ponownie, podaj czy są zmiany. Odnośnik do komentarza
tarald20 Opublikowano 23 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2016 OK Po restarcie systemu jak by objaw ustąpił, napisze jak by coś się zmieniło Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 23 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2016 (edytowane) Nie wiem czy dobrze rozumiem: wykonałeś tylko restart systemu, czy instrukcje reinstalacji Chrome? Edytowane 24 Października 2016 przez picasso Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi