Maziu89 Opublikowano 21 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2016 Witam po uruchomieniu przeglądarki otwierają mi się dodatkowe okna a także muszę co chwile usuwać aplikacje z Facebooka które dodają samo za mnie posty. Addition.txt FRST.txt Shortcut.txt Gmer.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 21 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2016 W Firefox jest zamontowany szkodliwy dodatek jakoby "aktualizujący Flash". Takie rozszerzenie nie występuje w Mozilla Add-ons. FF Extension: (Aktualizacja dodatku Flash) - C:\Users\User\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles\d2sjtju3.default\Extensions\dodatek@firefox.pl.xpi [2016-09-02] Masz też włączone przywracanie poprzedniej sesji, które będę wyłączać. 1. Otwórz Notatnik i wklej w nim: CloseProcesses: CreateRestorePoint: Zip: C:\Users\User\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles\d2sjtju3.default\Extensions\dodatek@firefox.pl.xpi FF Extension: (Aktualizacja dodatku Flash) - C:\Users\User\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles\d2sjtju3.default\Extensions\dodatek@firefox.pl.xpi [2016-09-02] FF Session Restore: -> [funkcja włączona] FF HKLM\...\Firefox\Extensions: [sp@avast.com] - C:\Program Files\AVAST Software\Avast\SafePrice\FF FF HKLM-x32\...\Firefox\Extensions: [sp@avast.com] - C:\Program Files\AVAST Software\Avast\SafePrice\FF SearchScopes: HKU\S-1-5-21-1760844222-3365795311-1753932860-1000 -> DefaultScope {0633EE93-D776-472f-A0FF-E1416B8B2E3A} URL = C:\ProgramData\o C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Divinity Original Sin.lnk C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\StarCraft II.lnk C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\AMD Gaming Evolved C:\Users\User\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup\User.lnk EmptyTemp: Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach. Plik zapisz pod nazwą fixlist.txt w folderze z którego uruchamiasz FRST. Uruchom FRST i kliknij w Napraw (Fix). Czekaj cierpliwie, nie przerywaj działania. Gdy Fix ukończy pracę, nastąpi restart systemu. W tym samym katalogu skąd uruchamiano FRST powstanie plik fixlog.txt. 2. Zweryfikuj ponownie konto Facebook czy nie zdążyło się dodać coś niepożądanego w Aplikacjach. 3. Zrób nowy log FRST z opcji Skanuj (Scan), bez Addition i Shortcut. Dołącz plik fixlog.txt. Na Pulpicie powstanie też plik Upload.zip - shostuj gdzieś i na PW wyślij mi link. Odnośnik do komentarza
Maziu89 Opublikowano 22 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2016 Prosze Fixlog.txt FRST.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 23 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2016 Skrypt był uruchamiany aż trzy razy, jak rozumiem FRST nadział się na jakiś błąd? Czy po usunięciu tego podejrzanego rozszerzenia objawy ustąpiły? Odnośnik do komentarza
Maziu89 Opublikowano 23 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2016 Raz wyłączył mi się explorer.exe nie wiem czy to spowodowało ponowne uruchomienie programu, później ponownie odpaliłem program bo nie pojawił mi się log FRST tylko samo upload.zip Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 23 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2016 Nie odpowiedziałeś mi na pytanie: Czy po usunięciu tego podejrzanego rozszerzenia objawy ustąpiły? Jeśli problem już nie występuje, podam kroki końcowe. W przeciwnym wypadku będzie potrzebna dodatkowa analiza problemu. Odnośnik do komentarza
Maziu89 Opublikowano 24 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2016 Wszystko wydaje się być ok reklamy zniknęły, posty na fejsie też. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 24 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2016 Kończymy: 1. Odinstaluj stare wersje z lukami: Apple Software Update, Bonjour, Java 8 Update 66 (64-bit), Java 8 Update 66, Obsługa programów Apple, Opera 12.17, QuickTime 7. Do aktualizacji Internet Explorer. 2. Zastosuj DelFix oraz wyczyść foldery Przywracania systemu: KLIK. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi