Tomekapc Opublikowano 19 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2016 Od około miesiąca pojawia mi się w Chrome ta dziwna strona jako główna, chociaż nie za każdym razem. Do tego propozycja zainstalowania programu ReimageRepair, z czego nawet skorzystałem, ale niczego to nie zmieniło. Do tego w Chrome pojawiają się bez przerwy reklamy gier i kasyn. Załączam logi z FRST. Co to może być? Pozdrowienia Tomasz P.S. Chciałem dodać raport z Gmer-a, ale mówi mi, że nie mam uprawnień Shortcut.txt FRST.txt Addition.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 26 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 Temat przenoszę do właściwego działu diagnostyki infekcji. Raportu z GMER nie jesteś w stanie dołączyć, bo zapisałeś go w formacie *.log, a nie *.txt jak podane w instrukcji. 1. Odinstaluj program Reimage Repair. To niepożądany skaner. 2. W raportach nie widać jawnej przyczyny, nasuwa się, że problem może tworzyć jedno z zainstalowanych rozszerzeń. W Google Chrome, po odrzuceniu domyślnych rozszerzeń instalowanych z przeglądarką, widać następujące obiekty: CHR Extension: (Text Mode) - C:\Users\Tomek\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default\Extensions\bfeafdpjdmiklabfoleibkmphihdlidp [2016-09-05] CHR Extension: (DownSpeedTest) - C:\Users\Tomek\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default\Extensions\cpdmooaefpilleajjbcmbpnjiillmbak [2016-08-28] CHR Extension: (FreeRadioCast) - C:\Users\Tomek\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default\Extensions\jiblfdgfgcnpigdkdincmfamoknecagc [2016-08-28] CHR Extension: (MovixHub Start) - C:\Users\Tomek\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default\Extensions\ljgpiikiibdligadiaifmdemkbkahfnf [2015-09-22] CHR Extension: (Simple Visual Filter) - C:\Users\Tomek\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default\Extensions\mapigobjnkmfjocindclcenhjadaeoab [2016-08-06] Text Mode i Simple Visual Filter nie jestem w stanie znaleźć w Chrome Web Store, co jest wysoce podejrzane, odinstaluj je. Również pozbądź się FreeRadioCast, to rozszerzenie powiązane z adware. Po deinstalacji zrestartuj Chrome i podaj czy widzisz zmiany. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi