PawloWWE Opublikowano 14 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2016 Witam serdecznie,Mam problem z routerem. Niedawno instalowany był u mnie internet skrętką UTP. Po zakupie routera oraz jego konfiguracji poprzez PPPoE internet działa prawidłowo, jednak problem dotyczy braku możliwości grania w gry online. Domyślna lokalizacja w ustawieniach routera ustawiona jest na United States, natomiast gdy próbuję zmienić lokalizację na Polskę, połączenie z routerem zrywa się, co powoduje brak dostępu do sieci. Co w tym przypadku powinienem zrobić, aby była możliwość zmiany lokalizacji na prawidłową? Pozdrawiam. PS. Router: TP-LINK ARCHER C2 AC750 Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 15 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2016 W jakie gry nie możesz grać? To raczej wina nieprzekierowanych portów. Dodaj ip swojego komputera do DMZ. Odnośnik do komentarza
PawloWWE Opublikowano 15 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2016 Nie mogę grać w takie gry jak CS 1.6 - nie ładują się serwery, czy haxball - brak możliwości połączenia z serwerem. Niestety zaproponowane przez Ciebie rozwiązanie się nie udało. Dodam również, że po sklonowaniu adresu MAC komputera również połączenie z internetem zostaje przerwane. Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 15 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2016 Co znaczy, że rozwiązanie się nie udało? Masz na myśli, że nie przyniosło rezultatu? Wpisałeś poprawne ip WEWNĘTRZNE swojego komputera? Podaj to WEWNĘTRZNE IP. Odnośnik do komentarza
PawloWWE Opublikowano 15 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2016 Tak, mam na myśli, że nie przyniosło rezultatu. Wcześniej gdy miałem słabszy parametrowo router to każda gra działała bez problemu, więc dlaczego teraz dzieje się w ten sposób i trzeba coś zmieniać? Chciałbym, aby nie trzeba było ręcznie odblokowywać portów, tylko żeby były one odblokowane i dostępne na wszystkie gry. Czy jest taka możliwość? IP: 192.168.0.190 Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi