Skocz do zawartości

JP2KLibInitEx i Acrodisc.exe

majamaria

Rekomendowane odpowiedzi

Błagam o pomoc! Od jakiegoś czasu zaczął mi „świrować” Adobe Acrobat  (mam wersję 8.1 Professional). Przy próbie zapisania dokumentu w PDF program się zawieszał, a w Office wyłączał się dodatek. Włączanie go nie pomagało,  odinstalowałam i zainstalowałam program nawet dwukrotnie, ale było coraz gorzej – za każdym razem przy instalacji wyskakiwał komunikat o braku pliku adobepdf.dll i prośba o włożenie CD z Windows Vista – nie wiem czemu, bo mam obecnie Win7, poza tym komunikat pojawiał się w trakcie instalacji, gdy w napędzie był dysk z Acrobatem. Pamiętam, że kilka lat temu po  zakupie Acrobata działo się podobnie, ale wówczas była dostępna pomoc techniczna i przysłano mi update, który zlikwidował problem. Obecnie, po różnych próbach zaradzenia problemowi, nie tylko nie mogę korzystać z acrobata, ale przy starcie systemu pojawia się komunikat „Nie znaleziono punktu wejścia procedury JP2KLibInitEx w bibliotece JP2KLib.dll” oraz że brak acrodisc.exe. Przeczesałam Internet, ale znajdowałam tylko jakieś programy typu filit oferujące na końcu instalacji zakup programu naprawczego.  Czy ktoś jest mi w stanie pomóc? Będę dozgonnie wdzięczna.

Maja

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.